Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 08. 09. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Csókay András

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Benczúr Vilmos - Vili a Dob utcából

5:30 – Serkenj fel! – Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító:(ismétlés)

11:00 – Ziccer: Világ életemben szerettem hosszúkat futni! - beszélgetés Jerémiás Donáttal, aki a közelmúltban megnyerte az U23-as magyar bajnokságot 800 méteres síkfutásban. Donát a 400 gátról váltott a 800 méterre, sőt várost, települést, iskolát is módosított. Mindez nagyon pozitívan befolyásolta egész életét, így most nagyszerűen érzi magát a bőrében. Mi van most vele? Mi lesz a folytatás? Cél a 2023-as világbajnokság! Ziccerben Jerémiás Donát! Érdemes meghallgatni!(ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Hazajárók - Kenyeres Oszkárral és Jakab Sándorral beszélgettünk

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója.Jean Hanff Korelitz Tudhattad volna (Gabó Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft. 2020) Grace Reinhart Sachs olyan életet él, amilyet mindig is áhított. Minden idejét a férjének, az előkelő kórházban dolgozó gyermek onkológusnak, a fiúknak, Henrynek és a hozzá terápiára járó pácienseinek szenteli. Hamarosan megjelenik a könyve, a Tudhattad volna, amelyben ostorozza a nőket, amiért nem hallgatnak az ösztöneinkre, és arra tanítja őket, higgyenek az első megérzésüknek, amikor megismernek egy férfit. Azonban néhány héttel a könyv megjelenése előtt óriási törés keletkezik az életében: egy erőszakos halál, egy eltűnt férj és az oly régóta ismert férfi hűlt helyén egy sor rettenetes felismerés. Az egyre növekvő és a nyilvánosság érdeklődését is felkeltő katasztrófa nyomán Grace-t megrettenti, mennyire nem hallgatott a saját tanácsára. Kénytelen felszámolni az addig megszokott életét, és újat építeni maga és a fia számára. A regény alapján az Oscar-díjas Susanne Bier készített sorozatot az HBO-nak, a főszerepben Nicole Kidman, Hugh Grant és Donald Sutherland.(ismétlés)

14:00 – A tudomány mai állása: Az egy millimétert sem éri el, mégis megmászhatatlan a világegyetem legkisebb hegye. Megkezdi munkáját a Perseverance marsjáró. Szeged középkori városmagját találták meg. Az ókori Jeruzsálem falának egyik részletére bukkantak izraeli régészek. Gyakorlati tanácsok allergiásoknak nyárra. Hogyan védekezzünk a nagy meleg ellen? Beszédképtelen ember gondolatait formálta szavakká egy implantátum. Gyorsabbak a drónok, ha pilóta helyett egy új algoritmus irányítja őket. Több ezer év után is rejtély, hogyan emésztik fel a fát a hajóférgek. Nem tudni még, hogy megújul-e az Ausztrál Nagy-korallzátony.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A téma: Van kedved hozzá? Vendégek: Ács Fruzsina - Forgács Gábor (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:Kulcsár Miklós, Romhányi József, Hegedűs László: Elefántos versek, mesék

 19:15 - Irodalom az Éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Reformátusés Lélekműhely: Jól érzem magam – jól vagyok 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér