Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 08. 07. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Hejj Tibor 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató:Mozgás, mozgás, mozgás! - Péterné Sztanik Nikolett, iskolai védőnővel beszélgettünk. Egészségnevelés, egészségvédelem! Miért fontos a mozgás? Hogyan befolyásolja életünket? A kisgyermekkorban megalapozott szokások milyen hatással vannak későbbi életvitelünkre? Péterné Sztanik Nikolett, iskolai védőnővel beszélgetek a mozgás lehetőségeiről, fontosságáról, az egészségnevelés hatásairól, kisgyermekkortól egészen kamaszkorig. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Világ életemben szerettem hosszúkat futni! - beszélgetés Jerémiás Donáttal, aki a közelmúltban megnyerte az U23-as magyar bajnokságot 800 méteres síkfutásban. Donát a 400 gátról váltott a 800 méterre, sőt várost, települést, iskolát is módosított. Mindez nagyon pozitívan befolyásolta egész életét, így most nagyszerűen érzi magát a bőrében. Mi van most vele? Mi lesz a folytatás? Cél a 2023-as világbajnokság! Ziccerben Jerémiás Donát! Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Genius Loci - Ezt mondták a régi rómaiak, ha egy hely, épület, intézmény és főként az onnan kisugárzó szellemiség, másokat is inspiráló ihletettségét akarták megnevezni. A hely szelleme: így hangzik magyarul. Hamvas Béla magyar író, filozófus, esztéta szerint „a helyet nem szabad összetéveszteni a térrel. A tér és a hely között az a különbség, hogy a térnek száma, a helynek arca van." Nekünk pedig ma éppen ez az arc a fontos; Mártáné Czékus Györgyié, aki lelkesen, ha kell elszántan valósítja meg egy kis település kulturális életének jelentős részét. Nem az elismerésért teszi, de még jó, hogy mások ezt is fontosnak tartották! Köszönjük, hogy minket hallgatnak!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Hérák János Benjámin - orvoslás és kutatás II. rész. A volt sziládys diák  ma az 1-es számú gyermekklinikán dolgozik Budapesten, végzi a vágyott orvoslást a gyerekek között. De a kutatás is szerepet kap az életében újra, hisz épp most kezdi meg a Phd-t, melynek célja különleges betegségek hatékonyabb kezelése, annak vizsgálata. Hogyan telnek napjai, az imádott kosárlabdára jut-e vajon idő a bokros teendők között? No és hogyan vészelte át rezidensként a pandémia egyes hullámait? Megtudják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: Mára már klasszikussá váltak olyan, a 60-as években még modernnek számító zeneeszközök, melyekről azt hittük, örökké csodaszámba mennek majd. Íme, ezek is részei lettek mindennapjainknak, azaz a zenészek mindennapjainak. Ez a szintetizátor, melyről és annak egyik jeles művészéről szóljon mai műsorunk. Vangelis görög származású billentyűs, zeneszerző. Született: 1943. március 29. Görögországban. Eredeti neve: Evangelos Papathanassiou.

Jó szórakozást az ismert muzsikákhoz.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Kulcsár Miklós: A Róka

19:15 – Irodalom az Éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A tartós és megelégedett társkapcsolat 8. 2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér