Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 08. 04. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Baritz Sarolta

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Halasi kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer:

11:00 – Jóllét: Felvettek! - beszélgetés Piszman Zsófiával, a Szilády-gimnázium végzősével, aki a ballagáson átvehette az "Év diákja" elismerést. Zsófi nyolc évig koptatta a református gimnázium padjait, számtalan országos versenyen nyert, szerzett életre szóló tapasztalatot, öregbítette városunk hírnevét. Tanulmányait egy egyedi vállalkozással egészítette ki, amely ma is remekül működik, miközben nagyon sok diáktársának nyújt támogatást, segítséget. Zsófi ősztől a Szegedi Tudományegyetem folytatja tanulmányait, gyerekkori álmait megvalósítva. Tervek, célok, vágyak egy fontos születésnap mellett a Jóllét magazinban. Kihagyhatatlan... (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Közlekedési szabálytalanságok Kiskunhalason. Vendégünkkel, Nagy István gépjárművezető oktatóval áttekintjük azokat, a városunkban legtöbbször előforduló közlekedési szabálytalanságokat, melyeknek okozói gyalogosok, kerékpárosok, motorosok és gépjárművezetők. Természetesen választ kapunk arra is, hogy a fentieket hogyan kellene kivédenünk. Beszélgetésünkben hasznos információkat hallhatunk még a gépjárműoktatás jelenlegi előírásairól, de a hosszabb útra induló is kapnak jó tanácsokat. Tartsanak velünk, valamennyien sokat tanulhatunk a riportból!

14:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A téma: Van kedved hozzá? Vendégek: Ács Fruzsina - Forgács Gábor (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes emberek: Genius Loci - Ezt mondták a régi rómaiak, ha egy hely, épület, intézmény és főként az onnan kisugárzó szellemiség, másokat is inspiráló ihletettségét akarták megnevezni. A hely szelleme: így hangzik magyarul. Hamvas Béla magyar író, filozófus, esztéta szerint „a helyet nem szabad összetéveszteni a térrel. A tér és a hely között az a különbség, hogy a térnek száma, a helynek arca van." Nekünk pedig ma éppen ez az arc a fontos; Mártáné Czékus Györgyié, aki lelkesen, ha kell elszántan valósítja meg egy kis település kulturális életének jelentős részét. Nem az elismerésért teszi, de még jó, hogy mások ezt is fontosnak tartották! Köszönjük, hogy minket hallgatnak!

19:00 – Szép Álmokat: Komlós Csaba: Tappancs és Buksi az erdőben

19:15 – Irodalom az Éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely – A tartós és megelégedett társkapcsolat 7. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony; J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér