Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 08. 02. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Balla Péter 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! –  Bödecs Pál - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Kis Krisztián - e-sport szakkommentátor és versenyző mesél. Krisztián most végezte a 9. osztályt a Tekóban és önkéntes diákmunkán a Halas Rádióban dolgozik két hetet. Megragadtuk az alkalmat és faggattuk mit is csinál a tanuláson, focin kívül és érdekes dologra bukkantunk. E-sport, egyre inkább közismert fogalom már napjainkban,  televízióban is találkozhatunk vele. Számítógépen közös szerveren összekapcsolódó fiatalok közt zajló versenyről van szó, mely lehet akár FIFA, Forma-1, Assetto Corsa vagy bármely más játék. Ő szakkommentátorként vesz részt a játékban nem is olyan régóta, de már sok élménye kapcsolódik a dologhoz. Tartsatok velünk a részletekért!(ismétlés)

11:00 – Ziccer: Beachminton, avagy gyorstollas minden szinten! - beszélgetés Igás Andorral a KB. Autoteam SE Szitakötők Szakosztályának vezetőjével a hétvégi nemzetközi verseny apropóján. A Halasthermál területén edzőtábor, majd szombaton egy tradicionális verseny van illetve lesz városunkban. Érdemes kipróbálni ezt az egyre népszerűbb sportágat előtte azonban meg kell hallgatni az ezzel kapcsolatos interjút itt a Halas Rádióban. Ütős kis magazin... (ismétlés)

12:00- Retro magazin: Babusgató: Kötödés, ragaszkodás, elengedés

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója. Parkland/Félelmetes nap amerikai filmdráma, 92 perc, 2013. 1963. november 22. Ezen a napon gyilkolják meg az Egyesült Államok elnökét, John F. Kennedyt. És ez az a nap, amikor néhány átlagemberrel rendkívüli dolgok történnek. A Parkland kórház fiatal orvosai és nővérei. A titkosszolgálat. Az eseményeket véletlenül megörökítő filmes. Lee Harvey Oswald bátyja. Az elnök testőrei. Nekik köszönhetően a történelem egyik legalaposabban kutatott, lélegzetelállító, véres és megrázó története új szemszögből tárul a néző elé.

14:00 – A tudomány mai állása: Egy filctoll mentette meg a holdra szállást. Megtalálhatták a marsi metán forrását amerikai kutatók. Milyen gyorsan mozog a föld? Felfedezték a legősibb kozmetikumot. Több mint 3000 éves, Biblia-történeti leletre bukkantak a régészek. Különös dolog történik a szitakötők szárnyaival. A kutyák nem tesznek különbséget nagylelkű és fukar ember között. 3-D nyomtatással készült hidat adtak át. Van, akinek 60 fölött is olyan az agya, mint egy 25 évesé. Tényleg csak az agyunk 10%-át használjuk?(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré:Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly

 20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Bödecs Pál – Reformátusés Lélekműhely: A tartós és megelégedett társkapcsolat 6. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony