Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 04. 17. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szabó Gyuri bácsi, a bükki füves ember 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés) 

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató:Éltető érintés! Az érintés, simogatás, babusgatás elengedhetetlen a gyermekekkel való foglalkozás során. Pszichológiai vizsgálatokkal bizonyították, hogy egész életünk során rendkívül fontos szerepe van a személyiségünk fejlődésében, életünkben az érintésnek. Ölelésből sosem elég. A másik emberrel való fizikai kapcsolat, legyen az kézfogás, ölelés, érintés életünk fontos része. Vendégem : Kantár-Polyák Kamilla tanácsadó szakpszichológus a  Kiskunhalasi Nevelési Tanácsadó munkatársa. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Fű nőtt a salakon! - beszélgetés Kaszap Imrével a Kiskunhalasi Atlétikai Club elnökével. Hogyan zajlanak most a világjárvány idején az edzések? Hogyan sikerült újraindítani a halasi atlétikai életet? Mik a tervek a közeli és a távolabbi időszakra? Kérdések és válaszok a Ziccerben! Sportoljunk együtt! (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Mitől érdekes? Amikor beszélgetőtársaim meghallják, hogy az Érdekes emberek c. magazin számára készítek velük riportot, gyakran zavartan mosolyogva kérdezik: Érdekes ember? Én?! Igen, a kérdés jogos: mitől érdekes valaki? Ki számára érdekes? Az érdekessége értékmérője is egyben? Vagy a viszonylagos nagysága miatt már egyúttal érdekes is? Azt vallom, egy ember élete megírásra méltó sztori: mindenkié! Ma Dr. Szabadi Viktor "regényéből" hallgatunk meg néhány epizódot. Beszél hivatásáról, hitéről, arról, hogy miért jó az ország határain belül koptatni az utat... Fogadják őt szeretettel és hallgassák figyelemmel! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Gluténmentes kovászos kenyér, ahogy nekem bevált - Csányi Ágnest kérdezi Fülöp Sára. Jó alkotni, bíbelődni, főleg ha az eredményt meg is ehetjük és egészséges! Egészségügyi okból kezdtem el gluténmentes kovászos kenyeret sütni, mely mára hobbimmá vált - meséli Csányi Ágnes, aki most a kérdezettek padjára került Fülöp Sára jóvoltából. Nyilván lehet szódabikarbónával is sütni, mely jóval egyszerűbb. Annak a bevált receptje is itt van alább. De a kovászolás más, mivel élő hasznos baktériumokat juttatunk a szervezetbe, ami további extra jótékony hatással bír a mikrobiom-unkra. Ez utóbbi a legfrissebb kutatások alapján tudjuk, hogy a Covid enyhébb átvészelésében is kulcsszerepű. Hogyan indult teljesen gyakorlatlanként a sütő karrierem, hogyan szerettem bele ebbe a bíbelődésbe? Miért gyönyörű és miért nyugtat meg a kenyérsütés? Tartsanak velünk az interjúba! Ezúton is köszönet segítőimnek, Oláhné Fűz Ibolyának, Horváth Judit - Gluténmentes pékség könyvének! Extrák: Magok csíráztatása. Hogyan készíthetünk alig melóval friss, extra vitamin és ásványi anyag tartalmú csírahajtásokat. (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: A világhírű hegedűművész 1916. április 22-én született és egyedülálló életútját 1999. március 12-én fejezte be. Rá emlékezünk közelgő születésnapján. Yehudi Menuhin amerikai hegedűművész és karmester New Yorkban született. Három éves korában kezdett hegedülni, első tanára Sigmund Anker volt. Hihetetlen tempóban fejlődött, és hét évesen debütált Mendelssohn Hegedűversenyével a San Franciscoi Szimfonikus Zenekarral. A csodagyerekre felfigyelt Sidney Ehrman, egy san franciscoi jogász, aki több évre vállalta taníttatása és utazásai költségeit. Így utazhatott Menuhin Európába, és Párizsban Georges Enescunál és Louis Persingernél fejleszthette tudását. Itt találkozott Adolf Busch német hegedűművésszel is, akitől szintén órákat vett. A következő néhány évben végigturnézta Európát a legjobb zenekarokkal, mindenhol rabul ejtve a közönséget. Yehudi Menuhin 1927. november 25-én, tizenegy évesen mutatkozott be a Carnegie Hallban, Beethoven Hegedűversenyét játszotta Fritz Busch vezényletével. A közönséget és a kritikusokat is megragadta kivételes zenei intelligenciája és érzékenysége. A káprázatos bemutatkozást néhány héttel később ugyanott szólóest követte, ahol rendőrségi kordonnal kellett visszatartani az éljenző tömeget.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Petőfi Sándor: Arany Lacinak

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Miért nem élünk kapcsolatban 2. 1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Agatha Christie - Gyilkosság az Orient expresszen