Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 04. 16. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szabó Gyuri bácsi, a bükki füves ember 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! :Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Magazinunk mai vendége Szabó Judit a JuMa kutyaiskola vezető oktatója. Hogyan játszunk jól a kutyánkkal? Miért fontos már kölyök korban megtanítani játszani a kedvencünket? Ha felnőtt ebet fogadunk örökbe mit tegyünk? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a mai adásból. Tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Jóllét: Elértünk kapacitásaink határainak végéhez! - beszélgetés Dittmayer Péterrel a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház ápolási igazgatójával. Hogyan bírják a halasi egészségügyi dolgozók az emberfeletti, hónapok óta tartó munkát? Hogyan működik a járványkórház? Mi a piros és a zöld zóna jelentősége? Tesztelések, oltópontok és minden ami a háttérben eredményesen működik! Összefogás nélkül nem menne! Dittmayer Péter a Jóllét magazinban! Legyen Ön is tájékozott!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Erdős Pál a XX. század egyik legnagyobb matematikusa. Kína megnyitotta a világ legnagyobb teleszkópját. Szelfit küldött a Marsról a NASA robotja. Beköszöntött az elmúlt 1200 év legkorábbi cseresznyefa-virágzása. Szennyvíz hasznosítására dolgoztak ki új megoldást magyar kutatók. Jöhet a rendkívül gyorsan lebomló új műanyag. Agykutatók kiderítették, miért szeretünk zenét hallgatni. A kisbabák is képesek logikai kikövetkeztetéseket levonni. Hogyan alszik az a madár, amelyik szinte soha nem száll le? (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Maksa Zoltán

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Éltető érintés! Az érintés, simogatás, babusgatás elengedhetetlen a gyermekekkel való foglalkozás során. Pszichológiai vizsgálatokkal bizonyították, hogy egész életünk során rendkívül fontos szerepe van a személyiségünk fejlődésében, életünkben az érintésnek. Ölelésből sosem elég. A másik emberrel való fizikai kapcsolat, legyen az kézfogás, ölelés, érintés életünk fontos része. Vendégem : Kantár-Polyák Kamilla tanácsadó szakpszichológus a  Kiskunhalasi Nevelési Tanácsadó munkatársa. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00 – Önindító: OKTONDI - Oktatás. Online. Digitálisan. Ebben felsőoktatásban tanuló egyetemisták mutatják be egy 20 perces beszélgetésben, milyen tapasztalatokat szereztek, mire is számíthatnak majd az oda felvételizők. Nagy Simon, a Budapesti Corvinus Egyetem turizmus-vendéglátás szakos hallgatója mesél nektek tanulmányairól, élményeiről.

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az éterben: Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel!: Bödecs Pál - Református és Lélekműhely: A család kialakulása 4.Miért nem élünk kapcsolatban 1. 3.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - Gyilkosság az Orient expresszen