Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 02. 27. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Széchey Rita 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés) 

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Zöld – tál: Kímélő farsang- Mongyi Mariannával, a Zöld Híd Egyesület vezetőjével a farsangi szokásokról beszélgetünk. Megtudhatjuk, hogyan készül a diétás korhelyleves és csirkekocsonya, illetve olyan fánk recepteket is bemutatunk, melyek diéta alatt is fogyaszthatók. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Ziccer: Cunder! - beszélgetés Nagy Gáborral a Kiskunhalasi UKSC technikai vezetőjével a Ziccerben. Hogyan kezdődött az elsősorban utánpótlás-neveléssel foglalkozó egylet számára a pandémia árnyékában a felkészülés? Hogyan rajtoltak a korosztályos bajnokságok? Mi várható a csapatoktól? Hogyan lehet megoldani ennek rengeteg csapatnak a versenyeztetését, menedzselését? Kérdések és válaszok a szakembertől a Ziccerben. Sportoljunk ezúttal is együtt! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: Óvodában - Szeriné Ferencsik Yvette a Kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője a vendégünk. Robert Fulghum amerikai író egy gondolatával ajánlom mai adásunkat! "Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes. Azt, hogy hogyan éljek, mit tegyek, mind az óvodában tanultam meg. Az egyetemen a bölcsesség nem volt különösebb érték, az óvodában azonban annál inkább. Íme, amit ott tanultam: Ossz meg mindent másokkal! Ne csalj a játékban! Ne bántsd a másikat! Mindent oda tegyél vissza, ahonnét elvetted! Rakj rendet magad után! Ne vedd el a másét! Kérj bocsánatot, ha valakinek fájdalmat okoztál! Evés előtt moss kezet! Húzd le a vécét! A frissen sült sütemény és a hideg tej tápláló. Élj mértékkel! Mindennap tanulj, gondolkodj, rajzolj, fess, énekelj, táncolj, játssz és dolgozz egy keveset! Délutánonként szundíts egyet! A nagyvilágban óvatosan közlekedj, fogd meg a társad kezét és ne szakadjatok el egymástól! Ismerd fel a csodát!"(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Ételintolerancia, autoimmun betegségek, SM - Dr Guseo András ideggyógyász, pszichiáter tanácsai - 1. rész. Korunk egyik gyorsan növekvő gondja a szaporodó autoimmun betegségek száma, ezek között is a Szklerózis Multiplex, az SM. A téma legjelesebb hazai szakértője a vendégünk, Dr. Guseo András ideggyógyász, pszichiáter. Szakértőnk segítségével belelátunk az autoimmun betegségek működésébe, kialakulásába, gyógyulási lehetőségeibe. Már előző interjúnkban láttatta velünk, hogy a táplálkozásnak milyen nagy hatása van az egészségre, most megtudjuk, hogy ezen súlyos problémák kialakulásában is milyen kulcs szerepet játszik a nem megfelelő étel bevitel. Nagy változás és jó hír, hogy ma már elérhető módon meghatározható, milyen ételek jók a testünknek és mely anyagok okoznak ételintoleranciát. Nem allergiát! Fontos tudni a különbséget. Míg az allergia rögtön jelentkezik, az intolerancia erősebb jelzés nélkül végzi aknamunkáját a szervezetünkben évekig, mire egy komoly betegségben végül megmutatja magát. Szinte kötelezően be kéne vezetni ezt a vizsgálatot, érezzük hallva a legújabb kutatási és vizsgálati eredményeket. A megelőzésben, de a kezelésben és gyógyulásban is óriási szerepet játszhat a számunkra intoleráns étel elkerülése, és ami meglepő, változhat, gyógyulhat a szervezet ellenállása egy-egy anyaggal szemben. Feltéve ha jó kislányok, vagy kisfiúk vagyunk, és fegyelmezetten betartjuk a nekünk megfelelő étkezést! Feltétlen tartsanak és tanuljanak velünk hallgatóink Dr. Guseo András segítségével! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: LGT - 1971 decemberében megjelent az LGT első albuma, mely a Locomotiv GT címet viselte. A hazai közönség soraiban első, a korszak brit progresszív rockzenéjének hatását mutató elvontabb alkotásaikkal nem arattak olyan nagy sikert, mint külföldön, nyugaton azonban karrierjük továbbívelt, főleg miután a New Musical Express The Tremeloes kíséretében Budapestre érkező munkatársa az LGT fellépése hallatán megírta, hogy „az új rock-szenzáció Keletről jöhet!” („The new rock sensation could come from the East!”). Nem kis mértékben ennek hatására az LGT 1972 májusában az európai kontinensről egyedüli együttesként kiutazhatott az angliai Lincolnban megrendezett Great Western Express Festivalra, ahol olyan legendás zenekarok és énekesek mellett léptek fel – a szakadó esőben –, mint a Genesis, a Beach Boys, Joe Cocker és a Faces. Az LGT 50 éves.

18:00- Halas anno: Gózon 200. Szegénylegény volt, majd valószínűleg pásztor és betyár is lett. Harcolt 1848/49-ben a magyar szabadságért. Pandúrnak állt, aztán földet művelt, majd írt. Verseket szerzett, népköltő volt. A 200 éve született Gózon István (1821-1912) parasztverselőre Végső István történésszel (Clio Intézet) emlékeztünk.

 

19:00 – Szép Álmokat: Maren von Klitzing: Tulipán a zöld tündér

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Önfelülmúlás - öntranszcendencia 2. A terápiás csoportok segítő hatásai 16. 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Piszkos Fred közbelép