Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 02. 16. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Jobbágyiné Paksi Mária 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád - Református

6:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója. Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka (Európa könyvkiadó 2018.) Életének 55. évében, két és fél éve tartó betegség után elhunyt Carlos Ruiz Zafón, napjaink nemzetközi irodalmának egyik legelismertebb szerzője. Cervantes után világszerte a második legolvasottabb spanyol író, műveit több mint ötven nyelvre fordították le. Legismertebb könyve A szél árnyéka. Megjelenésekor a The Sunday Times ezt írta: „Az a ritka regény, amelynek egyszerre briliáns a története, és nagyszerűen van megírva”; a Le Figaro így emlegette: „Az év legjobb könyve. Művelt, de mindenki számára elérhető”; a The New York Times még tovább ment: „García Márquez, Umberto Eco és Jorge Luis Borges találkozása egy újszerű és elsöprő varázslatban”. 2014-ben a Penguin Classics kiválasztotta a világirodalom történetének huszonhat klasszikusát (az angol ábécé mindegyik betűjéhez egyet-egyet), és a Z-t A szél árnyékának ítélte. Carlos Ruiz Zafón így Charles Dickens, Jane Austen, Marcel Proust és James Joyce társaságába került – emeli ki a szerző magyarországi kiadója, az Európa Kiadó a közleményében. (HVG 2020. június 19.) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Kivételezés. Vendégek: Mohamed Fatima - Bebe - Szabó Sipos Barnabás. Tartsanak velünk!(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Út a teológiáig - Szabó Ráchel Éva

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp

14:00 – Önindító: OKTONDI - Oktatás. Online. Digitálisan. Ebben felsőoktatásban tanuló egyetemisták mutatják be egy 20 perces beszélgetésben, milyen tapasztalatokat szereztek, mire is számíthatnak majd az oda felvételizők. Szabó Orsolya, a Loughborough University osztatlan tanérképzés - Psychology with Criminology szakos hallgatója mesél nektek tanulmányairól, élményeiről. (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 – Tudomány mai állása: Mágneses mezőt állít elő a Vénusz légycsapója, az egyik legismertebb húsevő növény. Egy életen át hathat az egészségtelen gyermekkori táplálkozás. Kiválthatja a szívátültetést egy új megoldás. Egyszerre hajtottak végre arc- és kettős kézátültetést. Számos haszna van a Mars kutatásának. Újabb ókori tárgyakat hoztak felszínre az 1802-ben elsüllyedt hajóról. Könnyen megtanulják a szavak jelentését egyes kutyafajták.

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel – Édes Árpád – Református és Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 14. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár