Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 02. 13. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Zsabokorszky Zsolt

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Zöld – tál: Vegetáriánus életmód - Mongyi Marianna, a Zöld Híd Egyesület vezetője a vegetáriánus életmódba kalauzol bennünket. Megtudhatjuk, hogy milyen típusai vannak, milyen ételeket, alapanyagokat kell elhagynunk, ha ezt az életmódot választjuk. Hasznos tanácsok mellett vegetáriánus ételek receptjeivel is készült. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: A tét a bennmaradás! - beszélgetés Kuhn Róberttel a Faddikorr Kiskunhalasi FC elnökhelyettesével a Ziccerben. Hogyan kezdődött január utolsó napjaiban, havas, hideg, szeles időben a pontvadászat a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban? Hogyan sikerült az alapozás és az első hivatalos mérkőzés a halasi csapat számára? Miért számít sorsdöntőnek a Soltvadkerti TE elleni hazai rangadó? Mire képes ez a "csikócsapat" a tavaszi szezonban? Mekkora szerepe van az utánpótlásnak az egyesületen belül? Kérdések és válaszok kendőzetlenül a Ziccerben! Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: A fokoláré mozgalomról mesél Herczeg József katolikus hitoktató. Különleges és az igazi krisztusi erényeket igyekszik megvalósítani ez a katolikus egyházból a II. világháború után induló mozgalom. Alapítója és elindítója egy egyszerű olasz tanítónő, aki ezekben a súlyos időkben a szentlélek hívására úgy érezte, a szeretetnek, elfogadásnak, a közös pontok megkeresésének jött el az ideje. Megélni a hitet és szeretetet és elfogadást a mindennapokban, ez ma is a mottója. Minden hónapban van egy Herczeg József katolikus hitoktató már fiatalon megismerkedett és bekapcsolódott, ebbe a mára nemzetközivé nőtt mozgalomba. Havonta összegyűlünk, és megbeszéljük, hogyan is valósítottuk meg az aktuális havi igei üzentet. Talán a legcsodálatosabb, hogy ebben az ellenmondásokkal, és acsarkodással terhelt világban az igazi közösséget, igazi elfogadást és szeretet valósítja meg. Ez történik a Mária poliszokban is a világ több pontján! Mi is ez? Nos tartsanak velünk, járjunk együtt utána Józsi segítségével!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Az erjesztett zöldségek, gyümölcsök csodája, Oláhné Fűz Ibolyától tanulunk ismét. Édes sós szilva, szőlővel, fahéjjal. Fermentálásra fel! Mi ez a furcsa szó, melyről egyre gyakrabban olvashatunk egészségtudatos oldalakon? Nem csodáról, és nem is valami újkeletű csodáról van szó, csak egy elfeledett módszerről. Természetes erjesztésről, savanyításról, majd tartósításról van szó! A jól működő tápcsatorna a legfontosabb eleme az egészségnek. Mit gyógyít a fermentált sütőtök, répa, vagy akár szilva? Meg fognak lepődni! Depresszió, az idegrendszeri betegségek nagy része, étel intoleranciák, ízületi fájdalmak, ezek mind javulni fognak. És ami még jobb a jóban, hogy egyáltalán nem ördöngösség elkészíteni őket, még a leggyakorlatlanabb háziasszonynak hamar sikere lesz velük! Ne hagyják ki ezeket a csodákat az életükből! Tartsanak Oláhné Fűz Ibolyával ebbe a csodálatosan finom és gyógyító világba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A Rómeó és Júlia William Shakespeare angol drámaíró egyik legismertebb tragédiája. Két ellenséges veronai család gyermekei között szövődött végzetes szerelem történetéről szól. Shakespeare életében a legnépszerűbb színdarabjai egyike volt, a Hamlettel együtt az óta is a legtöbbet játszott Shakespeare-mű. A világ mindmáig legszebb, legmegrendítőbb szerelmi története. Számtalan megzenésítése okán szerepel mai klasszikusunkban, ahol csak a legjelentősebbeket érinthetjük.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat:

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Idősödve... 2. 1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár