Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 02. 12. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Zimányi Ágnes

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkópban Szabó Judit a JuMa kutyaiskolák vezető oktatója vendégem. Judittal a mai adásban a kinti, kinti-benti és a benti kutyatartásról beszélgetünk. Hogyan tudjuk ezt a téli időszakot kinti kedvencünk számára komfortosabbá tenni? Mire kell figyelnünk ha kinti-benti kutyusunk van? És mi a helyzet az állandóan a lakásban élő ebekkel? Divat a kutya ruha vagy tényleg hasznos? Kell ilyenkor a folyamatosan kint élő kedvencünknek megemelni a napi étel adagját? Sajnos elég sok háznál használnak jégtelenítésre konyhasót, ami nem csak tilos, de veszélyes is. Hogyan óvhatjuk kedvencünk talpát és mit tegyünk ha már megtörtént a baj? Valamint egy kicsit beszélgetünk arról, hogy mi a helyzet az ilyenkor esedékes ivartalanítással. Tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Jóllét: Lyra 45! - beszélgetés Csorvási Zoltánnal a Lyra együttes alapító tagjával a Jóllét magazinban. 1976-ban alakult a Lyra együttes, ennek idén éppen 45 esztendeje. Mi történt az elmúlt 'majd fél évszázadban? Hogyan vált országos hírűvé az együttes? Milyen legendás történetek kapcsolódnak a sok száz hazai és külföldi fellépéshez? Mi az a kohézió, ami mindig átlendítette a csapatot a holtpontokon? Hogyan ünnepel idén a születésnapos Lyra? Csorvási Zoltán emlékezik, történeteket mesél, anekdotázik, az elmúlt 45 év legjelentősebb eseményeiről beszél a Halas Rádióban. Nem szabad kihagyni!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Lenyűgöző kincsekre bukkantak Angliában. Különleges, hun kori harcost vizsgálnak a magyar kutatók. Kora zsenije, egyedülálló feltaláló volt a sakkozó gép atyja, Kempelen Farkas. Megváltozott a Mars mosolygós arca. Új létformákat fedeztek fel az óceán mélyén. Megtalálhatták a világ legkisebb hüllőjét. Miért ássák el a kutyák a csontokat? Hamarosan kiderül, hogy mennyi erdei fülesbagoly él Magyarországon. Kiderült, mitől függ az intelligencia. Különös módon érti meg az agy a számára ismeretlen nyelven íródott dalokat. Kódolt üzeneteket rejtettek műveikbe a zeneszerzők. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Szalai Kriszta

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:(ismétlés)

14:00 – Zöld-tál: Vegetáriánus életmód - Mongyi Marianna, a Zöld Híd Egyesület vezetője a vegetáriánus életmódba kalauzol bennünket. Megtudhatjuk, hogy milyen típusai vannak, milyen ételeket, alapanyagokat kell elhagynunk, ha ezt az életmódot választjuk. Hasznos tanácsok mellett vegetáriánus ételek receptjeivel is készült. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: 

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 13. – Idősödve... 1. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár