Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 02. 08. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Dr. Tuzson Bence

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! - Kovács Teodóra - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: OKTONDI - Oktatás. Online. Digitálisan. Ebben felsőoktatásban tanuló egyetemisták mutatják be egy 20 perces beszélgetésben, milyen tapasztalatokat szereztek, mire is számíthatnak majd az oda felvételizők. Bagi Alexandra, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Kulturális antropológia szakos hallgatója mesél nektek tanulmányairól, élményeiről. (ismétlés)

11:00 – Ziccer: Ezt is megúsztuk! - beszélgetés Csontos Kristóffal a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület edzőjével. Kristóf három évvel ezelőtt a fővárosi létet cserélte fel egy vidéki kisvárosira, azért hogy megmutassa, hogy mit tud, mire képes edzőként. Novotny Attila hívta és azóta is legfontosabb támasza a sikerkovács tréner. Mi történt az elmúlt években az uszodában? Hogyan lett "bácsi"? Miként sikerült "megúszni" a legkritikusabb helyzeteket is? Ezekről a témákról is beszél a Halas Rádió Ziccer című sportmagazinjában Csontos Kristóf. Érdemes meghallgatni!(ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: ifj. Szegedi Gábor pusztafogat bemutatói Kínában

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója. Anonyma - Eine Frau in Berlin (Egy berlini nő) német-lengyel háborús filmdráma, 2008. "Aki tudni akarja, milyen volt a háború valójában, hallgassa meg a nőket!" (Anonyma naplójából vett idézet). A film alapjául Egy nő Berlinben - Naplójegyzetek 1945. április 20-tól június 22-ig - című könyv szolgál, amely magyarul, a Magvető Könyvkiadó gondozásában, 2006 évben jelent meg.

14:00 – A tudomány mai állása: Történelmet írt egy űrvállalat, amely repülőgépről állított pályára műholdakat. Erős jel érkezett egy közeli galaxisból. Három érdekesség, amit mostanában tudtunk meg a Marsról. Folyamatosan csökken Magyarország területe. Megmozgatja az agyunkat az érvelés. Fontos bizonyíték az alkoholfogyasztás ellen. Újra járnak a gerincvelősérülés miatt lebénult egerek. Mesterséges intelligencia tanítja a művégtagokat. Felismeri a madarakat az okosetető. Azonosíthatóvá válhatnak Mátyás király csontjai.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré:Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Bármikor tudsz jó hangulatba kerülni? Vendégek: Dolly - Horányi Juli YOULÏ - Köteles Leander. Tartsanak velünk! (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 12. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár