Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 02. 06. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Váli Dezső

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Mai műsorunkban Kiss Tamással a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület madarászával és nagyfiával Gecse Bence Hunorral beszélgetünk a természethez és madarakhoz fűződő kapcsolatukról, továbbá a környezet védelme iránti elkötelezettségéről és munkájáról mesél a szakember. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Ezt is megúsztuk! - beszélgetés Csontos Kristóffal a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület edzőjével. Kristóf három évvel ezelőtt a fővárosi létet cserélte fel egy vidéki kisvárosira, azért hogy megmutassa, hogy mit tud, mire képes edzőként. Novotny Attila hívta és azóta is legfontosabb támasza a sikerkovács tréner. Mi történt az elmúlt években az uszodában? Hogyan lett "bácsi"? Miként sikerült "megúszni" a legkritikusabb helyzeteket is? Ezekről a témákról is beszél a Halas Rádió Ziccer című sportmagazinjában Csontos Kristóf. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Mesét mondok; figyelj csak! A Halas Rádió hallgatói több alkalommal találkozhattak már Gerölyné Joó Katalin meséivel. Most alkalmuk lesz arra is, hogy megismerjék a személyt, aki megálmodja, papírra veti és gyakran el is mondja ezeket a történeteket. Különleges karaktereket megalkotva formálja élvezhető történetekbe mindazt, ami nem kizárólag csak szórakoztat, vagy esténként álomba ringat, hanem tanulságos ismerettel is ellátja a kicsiket. A mesék világába ugyanakkor nem csak a gyermekeknek van szabad bejárása, hanem mindazoknak, akik szeretik a kicsit varázslatos, másként valóságos történeteket! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: A kovászos kenyér titkai - Oláhné Fűz Ibolya tapasztalatait osztja meg velünk. Tudták, hogy a kovászt, ha lisztből-vízből elindítják, életre kel? És rendszeresen kell táplálni? És azt, hogy a legrégebbi kovász, amiről tudunk 103 éves, és egyre erősebb és jobb? Nem véletlen a biblia szava? "Hasonló a mennyek országa a kovászhoz, melyet egy asszony megfogott, és belekeverte három merőnyi lisztbe, amíg meg nem kelt az egész." Csodálatos és egészséges dolog kenyeret sütni magunknak, a családnak. Számomra ez egy szenvedély is, ami hatalmas örömöt ad - meséli Ibolya - átélni, ahogy lisztből, vízből és sóból életre kel és kisül egy élőlény, a kenyér. Igazi csoda. Utóbbi időben egyre divatosabb dolog a saját kovászos kenyér készítés, legyen az búzából, vagy ép gluténmentes lisztből egyaránt. Miért is? Oka lehet az is, hogy egyre többen küzdenek ételintoleranciával, különféle emésztési nehézségekkel, egyszerűen nem jól működik a tápcsatornánk. Ezek egyik fő oka lehet, hogy hiányoznak az egészséges élő baktériumok, gombák, sok száz apró mikro lényecske a szervezetünkből. Ennek elsődleges és természetes forrása volt a 60-as évek előtt a pékáru, melyben a kelesztés során ezek az apró lények előemésztették a glutént és segítettek ezáltal sokféle módon bennünket. De nem kell ennek így maradnia, tehetünk önmagunkért. Nos, kovászolásra fel, indulhat egy igazi kaland! Tartsanak velünk ebbe az élvezetes és hasznos beszélgetésbe! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: Plácido Domingo az opera történetének egyik legnagyobb hatású énekese, elismert karmester. A spanyol művész nem csupán a színpadon, hanem a sevillai világkiállítás zenei vezetőjeként, a Washingtoni Nemzeti Opera és a Los Angeles-i Opera igazgatójaként is kiemelkedőt alkotott. Repertoárján mintegy 130 szerep – orosz és spanyol operák, a klasszikus mellett kortárs művek is –, a tenorkarakterek mellett pedig a Simon Boccanegra baritonfigurája található, ami egyedülállóvá teszi a zenés színpadokon. Száznál is több teljes operafelvételen, ária- és duettlemezen közreműködött, népszerűsítette az opera műfaját. Plácido Domingo Madridban született 1941-ben. Nyolcévesen Mexikóba költöztek, Domingo itt Mexikóváros konzervatóriumában tanult zongora és karmester szakon, de amikor felfedezték kiváló hangját, az énekkurzusokat is elkezdte látogatni. 18 éves volt, amikor a Rigoletto Borsájaként debütált a Mexikói Nemzeti Operában, két évvel később pedig Monterrey-ben főszerepben, a Traviata Alfredójaként is bemutatkozott. Plácido Domingo támogatja a fiatal énekeseket, több tehetséggondozó programot fémjelez neve, és 1993-ban megalapította az Operaliát. Domingo számos állami kitüntetés birtokosa, több rangos egyetem díszdoktora, valamint jótékonysági kezdeményezések pártfogója. Több sajtóorgánum nevezte az opera királyának, illetve a modern idők legnagyobb operaénekesének.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Ted Clever: A bagoly és a denevér

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 11. 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: