Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 01. 31. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Monspart Sarolta

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel!-  Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Kállai Magdolna - székely népi gyógyász életútja, hitvallása. Magdika Erdélyből érkezett, már gyermekkorában érdeklődött a természetes gyógymódok, a gyógyító ételek, füvek, fák hatása, működése iránt. Magyarországra költözve meglepve tapasztalta, mennyi számára már természetes tudás ismeretlen itt. Egy súlyos betegedésből meggyógyította magát természetgyógyász ismeretei segítségével. Ez is önbizalmat adott neki, majd továbbképezte magát. A fitoterápia és a fülakupunktúra területeit sajátította el természeti gyógyászként. Ma saját termékeket, gyógyító teakeverékeket fejleszt, és Béky tanár úr közvetlen munkatársa, segítője az Aura Természetgyógyászati Gyógyító és Oktató Központban. Mindez életmisszió is számára! Gyógyítást hozni, enyhíteni, bajt megoldani akkor is, ha nagy a baj, és esetleg épp nincs pénz sem, drága csodaszerekre. Feltétlen tartsanak velünk ebbe az izgalmas életút riportba! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: 120 éve hunyt el a világhírű olasz operaszerző. Giuseppe Verdi 1813-ban született Parma közelében, s gyerekkorától fogva a zenének szentelte életét. Kamaszként már orgonista volt, s bár a milánói konzervatóriumba nem sikerült bejutnia, mecénása, a kereskedő Barezzi támogatásával munkákat, megrendeléseket kapott, magántanárhoz járhatott, sőt a Barezzi családnak rövidesen tagja is lett, hiszen feleségül vette a családfő idősebb lányát. Magánélete fiatalkorában szomorú események során mutatja, rövid egymásutánban veszítette el kislányát, kisfiát és ezek után egy éven belül feleségét is. (1838-40) Ebben az időszakban született meg első operája, az Oberto, melyet a milánói Scala tűzött műsorára, amely több, egymást követő előadást is megélt, s a sikert mutatja, hogy további három opera megírására kapott megrendelést. A szerződéstől a magánéleti válság okán elállt volna, ám erre nem volt lehetősége. Az igazi sikert a Nabucco hozta meg, a művet 1842-ben mutatták be, s ezzel neve széles körben ismertté vált. A főszerepet éneklő szopránénekesnő, Giuseppina Strepponi később a művész társa, majd 1859-ben a felesége lett. Gyermekük nem született, bár ők nevelték Verdi egy közeli, árván maradt családtagját. 88 évesen 1901-ben halt meg Verdi. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)                   

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Halas Anno: Járvány, szélmalom, '56. Helytörténetileg fontos kerek évfordulók Kiskunhalason. Mire, kire kell ebben az évben emlékeznünk? Mi történt, milyen épületek vagy szobrok létesültek, kik születtek, kik hunytak el? Kik az évfordulósok 2021-ben? Évszámok, sorsok, építmények emberek. Ezekről beszélgettünk Végső István történésszel (Clio Intézet).(ismétlés)

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp: (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus szentmise

19:00 – Szép álmokat:

19:15 – Irodalom az éterben: Honoré de Balzac: Goriot apó

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 9. 3.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Menni vagy meghalni