Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 01. 30. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kocsis Enikő 2.rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Zöld – tál: Tudatos fogyasztás, kímélő ételek - Mongyi Marianna a Zöld Híd Egyesület vezetője rengeteg ötletet hoz nekünk arra, hogy lehetünk tudatosabbak a konyhában is. A praktikák, tanácsok mellett gyorsan elkészíthető, könnyű ételek receptjeit is megosztja. Megtudhatjuk, hogyan készül a hajdinás rakott karfiol, de desszert ötleteket is hallhatunk. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Ziccer: Totya és a futónagykövet! - beszélgetés Tabajdi József Nándorral és Tóth Péterrel a Ziccerben. Hogyan lehet télen, szélben, esőben, hidegben is futni? Miért jó ilyenkor is a testmozgás? A két tapasztalt futó ötleteket ad a felszereléshez, a ruházathoz és nem utolsó sorban néhány nagyon fontos gyakorlati tanáccsal látja el az érdeklődőket! Ne felejtsék: a láb mindig kéznél van! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: Az Érdekes emberek c. magazinunk mai adásában Jánosi Ferenccel beszélgetünk, aki a fiatalok felé végzett szolgálatra tette fel az életét. Nehéz időszakokat is megélve formálódott ki benne a döntés, hogy "építse" a tinédzsereket, pont azt a korosztályt, akiktől szülőknek, pedagógusoknak égnek áll a haja. Feri a lehetőséget látja bennünk. Ismerjék meg tehát őt és munkáját! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Kállai Magdolna - székely népi gyógyász életútja, hitvallása. Magdika Erdélyből érkezett, már gyermekkorában érdeklődött a természetes gyógymódok, a gyógyító ételek, füvek, fák hatása, működése iránt. Magyarországra költözve meglepve tapasztalta, mennyi számára már természetes tudás ismeretlen itt. Egy súlyos betegedésből meggyógyította magát természetgyógyász ismeretei segítségével. Ez is önbizalmat adott neki, majd továbbképezte magát. A fitoterápia és a fülakupunktúra területeit sajátította el természeti gyógyászként. Ma saját termékeket, gyógyító teakeverékeket fejleszt, és Béky tanár úr közvetlen munkatársa, segítője az Aura Természetgyógyászati Gyógyító és Oktató Központban. Mindez életmisszió is számára! Gyógyítást hozni, enyhíteni, bajt megoldani akkor is, ha nagy a baj, és esetleg épp nincs pénz sem, drága csodaszerekre. Feltétlen tartsanak velünk ebbe az izgalmas életút riportba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája:120 éve hunyt el a világhírű olasz operaszerző. Giuseppe Verdi 1813-ban született Parma közelében, s gyerekkorától fogva a zenének szentelte életét. Kamaszként már orgonista volt, s bár a milánói konzervatóriumba nem sikerült bejutnia, mecénása, a kereskedő Barezzi támogatásával munkákat, megrendeléseket kapott, magántanárhoz járhatott, sőt a Barezzi családnak rövidesen tagja is lett, hiszen feleségül vette a családfő idősebb lányát. Magánélete fiatalkorában szomorú események során mutatja, rövid egymásutánban veszítette el kislányát, kisfiát és ezek után egy éven belül feleségét is. (1838-40) Ebben az időszakban született meg első operája, az Oberto, melyet a milánói Scala tűzött műsorára, amely több, egymást követő előadást is megélt, s a sikert mutatja, hogy további három opera megírására kapott megrendelést. A szerződéstől a magánéleti válság okán elállt volna, ám erre nem volt lehetősége. Az igazi sikert a Nabucco hozta meg, a művet 1842-ben mutatták be, s ezzel neve széles körben ismertté vált. A főszerepet éneklő szopránénekesnő, Giuseppina Strepponi később a művész társa, majd 1859-ben a felesége lett. Gyermekük nem született, bár ők nevelték Verdi egy közeli, árván maradt családtagját. 88 évesen 1901-ben halt meg Verdi.

18:00- Halas anno: Járvány, szélmalom, '56. Helytörténetileg fontos kerek évfordulók Kiskunhalason. Mire, kire kell ebben az évben emlékeznünk? Mi történt, milyen épületek vagy szobrok létesültek, kik születtek, kik hunytak el? Kik az évfordulósok 2021-ben? Évszámok, sorsok, építmények emberek. Ezekről beszélgettünk Végső István történésszel (Clio Intézet).

 

19:00 – Szép Álmokat: Ted Clever: A bátor vitézek és a félős sárkány; A király és a királyka

19:15 – Irodalom az Éterben: Honoré de Balzac: Goriot apó

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 9. 2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Menni vagy meghalni