Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 01. 29. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kocsis Enikő 1.rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! : Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai vendége Szabó Judit a JuMa kutyaiskola vezető oktatója. Miért fontos ivartalanítani a kedvencünket? Mikor történjen meg a műtét? Milyen betegségeket előzhetünk meg az ivartalanítással? Valóban kell e a szuka kutyának, macskának elleni ivartalanítás előtt? Ezeket a kérdéseket fogjuk boncolgatni a mai adásban, tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Jóllét: Ezt egy életen át kell játszani! - beszélgetés Bende Bélával a Jóllét magazinban. Béla a '60-as évek elejétől jelen van a zenei életben, zenekarokat alapított, játszott legendás együttesekben, tehetségeket fedezett fel és folyamatosan jelen volt-van a helyi közéletben is. Mindenre nyitott és ez a zenei repertoárjában is érvényre jut. Zenélt Koós Jánossal, Máté Péterrel és stúdiójában készült a Zanzibár együttes egyik aranylemeze is. Az évtizedek jönnek-mennek, de a zene örök! Bende Béla élményeit, kalandjait osztja meg a Halas Rádió hallgatóival a rá jellemző sodró lendületű stílusban.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Először repült a Vénuszhoz a Naphoz küldött űrszonda. Állandó űrállomást építenének egy törpebolygó köré. Útjára indulhat az új magyar műhold. Májusban landolhat a Marson a kínai szonda. Aludni megy a rák a kemoterápia alatt. Nincs felső határa a testmozgásnak, ha a szív- és érrendszeri egészség javításáról van szó. Hat tanács nyakfájás ellen. Újfajta kémiai kötést fedeztek fel. Meglepő jelenségeket okoz az óceánok kémhatásának változása. Óriási lepedőkkel takarják le a gleccsereket, hogy lelassítsák olvadásukat. Hölgyek, akik a találmányukról lettek híresek. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Mohai Gábor

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: (ismétlés)

14:00 – Zöld-tál: Tudatos fogyasztás, kímélő ételek - Mongyi Marianna a Zöld Híd Egyesület vezetője rengeteg ötletet hoz nekünk arra, hogy lehetünk tudatosabbak a konyhában is. A praktikák, tanácsok mellett gyorsan elkészíthető, könnyű ételek receptjeit is megosztja. Megtudhatjuk, hogyan készül a hajdinás rakott karfiol, de desszert ötleteket is hallhatunk. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: OKTONDI - Oktatás. Online. Digitálisan. Ebben felsőoktatásban tanuló egyetemisták mutatják be egy 20 perces beszélgetésben, milyen tapasztalatokat szereztek, mire is számíthatnak majd az oda felvételizők. Hassan Khaled a BME - mérnökinformatika szakos hallgatója mesél nektek élményeiről!

19:00  - Szép Álmokat: G.Joó Katalin: Mesék szárnyán; Az öntelt tukán; Dotti a kiskenguru; A hóember; A rossz tréfa

19:15 - Irodalom az éterben: Honoré de Balzac: Goriot apó

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 9. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Frank W. Abagnale: Kapj el, ha tudsz