Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 01. 02. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Takács Annamária

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Zöld – tál: Újévi fogadalmak, a diéta - Rita asszonnyal beszélgetünk az újévi fogadalmakról, többek között a diétáról is. Könnyű és egészséges recepteket hozott, melyek alapanyagai vitamindúsak és a téli időszakban is könnyen beszerezhetőek. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Ziccer: Csak addig csinálom, amíg mosolyogva tudok menni az uszodába! - beszélgetés Vas Luca többszörös országos bajnok úszóval. A 2020-as esztendő utolsó sportmagazinjában Luca mesél a kaposvári országos bajnokságról, ahol két arany és két bronzérem került a nyakába, a szegedi úszócsapat motiváló erejéről, a halasi kötődésekről és az olimpiai tervekről is! Vas Luca a Ziccerben! Tartson velünk! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: Érdekes; de mitől? Úgy gondolom, többekben felvetődik a kérdés: mitől érdekes egy ember? A múltjától, az eredményeitől, a karakterétől? Erre lehet, hogy az alábbi riport sem fog választ adni, de néhány nagyon emberi kérdésre egészen biztosan. Mai adásunkban Selmeczi Tibort ismerhetik meg, aki nem kevesebbet állít, mint hogy az élet lehet... boldog! Elhiszik neki? Hallgassanak bennünket és kiderül: igaza van!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Sulipy.hu, egy igazi karácsonyi ajándék informatika tanároknak, diákoknak - Szabó-Bakos Gáborral beszélgetünk. Az új NAT -ba digitális kultúraként néven került be az informatika tantárgy, miközben megháromszorozta a diákok óraszámát. Sőt, ami meglepő, a programozás tanítása kulcsszerepet kapott a kötelező tanítási elemek között. Ez bizony komoly nehézségbe sodorta az iskolák informatika tanárait, hisz hirtelen kellett felkészülniük, újra megtanulni programozni, és azt oktatni egyszerre. Ehhez nyújt óriási segítséget a soproni kolléga 5 éves tapasztalata alapján elkészített oldal a sulipy.hu. Ez tanároknak, diákoknak könnyen használható oktatási anyagokat tartalmaz, ennek a közel sem egyszerű feladatnak a megoldására, hogy hogyan is tanítsunk programozni! Feltétlen tartsanak velünk, és adják tovább a hírt! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A IX. szimfónia minden idők egyik legnagyobb művészeti, egyben zeneművészeti alkotása. „Az öröm himnikus zenéje, amelyből hatalmas erővel sugárzik az emberiség iránti mérhetetlen szeretet; mindinkább meghódítja a népek szívét.” – írja Szabolcsi Bence zenetudósunk. Bemutatójára 1824. május 7.-én került sor a bécsi Kärtnerthor-Theater színháztermében. Ez volt Beethoven utolsó nagy szerzői estje. Beethoven a szimfóniát két év alatt komponálta, de annak előkészületei valójában másfél évtizedet vettek igénybe. F. Schiller (1759-1805) „Az örömhöz” című versét 1793-ban Beethoven már olvasta (huszonhárom évesen), s feltehetően már akkor elhatározta, hogy megzenésíti. Ebben a szimfóniában, valamint a Missa Solemnisben és az utolsó vonósnégyesekben összegződik Beethoven alkotói munkásságának minden tapasztalata, s azon túl még valami, amit úgy hívnak: zsenialitás. Ma a szimfónia első három tételét hallgatjuk meg.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat:

19:15 – Irodalom az Éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

 20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Néhány kiegészítés a korábbiakban részletezett 20 ponthoz 1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Albert Schweitzer - Egy orvos az őserdőben