Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 12. 30. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szabó Balázs

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Tájékoztató rovatunk –Halasi kaleidoszkóp: Mérföldkő a buszpályaudvar átépítésével kapcsolatban, közlekedés és forgalmirend-változás a Semmelweis téren, visszatekintés a 2020-as esztendőre - beszélgetés Kuris István László alpolgármesterrel. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                         

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer: Csak addig csinálom, amíg mosolyogva tudok menni az uszodába! - beszélgetés Vas Luca többszörös országos bajnok úszóval. A 2020-as esztendő utolsó sportmagazinjában Luca mesél a kaposvári országos bajnokságról, ahol két arany és két bronzérem került a nyakába, a szegedi úszócsapat motiváló erejéről, a halasi kötődésekről és az olimpiai tervekről is! Vas Luca a Ziccerben! Tartson velünk!

11:00 – Jóllét: Hanuka és karácsony!  - beszélgetés Ritter Nándorné vallástanárral. A karácsonyi Jóllét magazinban a hanuka, a zsidók legnagyobb ünnepének eseményeiről, történetiségéről, szokásairól, hagyományairól beszélgetünk. Természetesen párhuzamot vonunk a karácsony és a hanuka között. Tradíciók itt és ott, ételek, szokások, rítusok, amelyek nagyon sokszor találkoznak. Karácsonyi Jóllét magazin két nagy ünneppel! Tartson velünk!(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Olasz recept a boldogságra. Dolce far niente – szabadon fordítva: édes semmittevés, boldog tétlenség. Hasonlóan a sokszor félrefordított 'Carpe diem!'-hez ez is mintha a gondoktól, a valóságtól való elfordulást sugallná. De vajon tényleg ilyen felszínes lenne a modern itáliai örömfelfogás? Erről vitatkozik Csányi Ági és Kohout Zoltán.

14:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Családi összejövetelek. A mai adás vendégei: Lovasi András - Soltész Rezső - Orosz György. Tartsanak velünk! (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

17:15 – Hogyan intézzem? –Versegi Andrea társadalombiztosítási tanácsadó rovata. Több féle típusú egyéni járulékfizetés egyetlen járulékká olvadt ez az úgynevezett „Társadalombiztosítási járulék”. Néhány esetben a beolvadt  nyugdíjjárulékot önállóan is alkalmazzák, azért hogy szolgálati időnek elismerhető legyen  az az időszak is, melyet inaktívan töltöttek el, mert az adott élethelyzetük ezt kívánta.

18:00- Érdekes emberek: Érdekes; de mitől? Úgy gondolom, többekben felvetődik a kérdés: mitől érdekes egy ember? A múltjától, az eredményeitől, a karakterétől? Erre lehet, hogy az alábbi riport sem fog választ adni, de néhány nagyon emberi kérdésre egészen biztosan. Mai adásunkban Selmeczi Tibort ismerhetik meg, aki nem kevesebbet állít, mint hogy az élet lehet... boldog! Elhiszik neki? Hallgassanak bennünket és kiderül: igaza van! (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Mentovics Éva: A hóemberek karácsonya

19:15 – Irodalom az éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – Társas dilemmák, ezek feloldásának lehetőségei - befejezés 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - A karácsonyi puding