Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 12. 28. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Székelyhídi László

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel! -  Kovács Teodóra - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: Savanya Csenge a hischool online pályaválasztást segítő oldalról, és a pályaválasztásról mesél. Nemrégiben zárult, de hamarosan megnyílik úja az online riportokkal, videókkal teljes projekt, melynek szervezője segítője volt a halasi származású Savanya Csenge. A projekt információ, eseményei a  hischool.hu oldalon követhetők. A pályaválasztás sosem könnyű, ám a világjárvány talán még nehezebbé tette a tájékozódást a fiatalok számára. Ebben kívánt és kíván segítséget nyújtani a program és szervezői. Volt ott űrjogász és alkalmazás designer, hogy csak néhányat emeljünk ki a legizgalmasabbak közül. Természetesen megismerjük Csenge, volt Sziládys diákunk pályaválasztási útját, tapasztalatait is egyúttal. Feltétlen tartsatok velünk! (ismétlés)

11:00 – Érdekes emberek: Családtörténetek. Az a tapasztalat, hogy gyakran a magunk familiájára gondolva azt mondjuk: semmi érdekes. Nincs közöttük senki, akiről érdemes lenne említést tenni. máskor meg: jobb róluk hallgatni... Bezzeg a mások családja; az igen! Herczeg József ezt teljesen másként gondolja! Nagymamája rábízott egy "örökséget", mely nem vagyonban mérhető, hanem dokumentumokban, feljegyzett emlékekben. Ez alapján kezdte felderíteni családja múltját. Érdekes összefüggésekre talált, melyet most megoszt a hallgatókkal is! Fogadják szeretettel! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Híres Halasiak sorozatban Dr. Horváth Gábort mesél a fizikai Nobel díjról, melyet idén vehetett át kutatócsoportjával.

13:00 – Halasi kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Az ősi maja városban meglepően hatékony vízszűrő rendszer működött. Európa legnagyobb afrikai elefántja érkezett hazánkba. Hetven éve nem látták, most újra megjelent a keselyű Erdélyben. Koponyák alapján alkottak 3D-modelleket a kutyák agyáról. Magyar kutatóorvosok áttörést értek el az izomgörcsök kezelésében. Sikeres volt egy légi távközlési bázisállomás tesztje. Holt nyelveket fejtenek meg a gépi tanulás algoritmusai. Majdnem egy métert nőtt a Csomolungma. Megismétlődik a Jézus születését jövendölő csillagászati együttállás.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A szüleink véleménye. Tartsanak velünk! (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely:Társas dilemmák, ezek feloldásának lehetőségei 4. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - A karácsonyi puding