Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 12. 26. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Tarjányi Béla 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Babits Mihály - Az írástudók árulása

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Adventi ablakok. A mai adásban egy nagyszerű kezdeményezésről beszélgetünk. Az Adventi ablakok elnevezésű kezdeményezés egy országosan már működő projekt, melyhez ebben az évben a szervező Vargáné Szőke Krisztina révén a város is csatlakozott. Vele beszélgetünk az ötletről, a szervezésről, kivitelezésről és az eddigi tapasztalatairól. Majd díszítőkkel és „paparazzokkal” beszélgetünk élményeikről. Vendégünk Bazsa Enikő és a Gólyafészek Óvoda három ovisa: Kakas Dorka, Nagy Zsófi és Tóth Eliza. (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Karácsonyi foci! - beszélgetés Vincze Attilával a Szilády RFC sportigazgatójával. Milyen évet zárt az RFC? Hogyan álltak helyt ebben a rendhagyó helyzetben az egylet korosztályos csapatai? Mit jelent a halasi tehetségek számára, hogy a Paks után a Budapest Honvéd is partnerének tekinti a Szilády RFC-t? Hogyan zajlik a karácsony sport nélkül? Mit vár a sportigazgató a 2021-es esztendőtől? Kérdések és válaszok a karácsonyi Ziccerben! (ismétlés)

10:00 – Református istentisztelet

11:00 – 153-Lélekmód: Béky László életútriport II. rész. Béky László, hazánk legnevesebb természetgyógyásza, az Aura Természetgyógyászati Gyógyító és Oktatóközpont alapítója és vezetője. Az elmúlt héten a kezdetekről, példaképeiről hallhattuk.  Mai adásunkban aktív korszakának céljáról, missziójáról számol be, mely könyveiben, gyógyítási, oktatási munkájában jelenik meg, illetve a mára már ötezer feletti médiamegjelenésében követhető nyomon különböző rádió és tévé csatornákon. Célom, hogy a különböző gyógyítási utak, orvosi és természetgyógyász módszerek és tapasztalatok egymást segítve és kiegészítve működjenek, egymást ne ellenségnek tekintsék! Hisz mindnek célja az ember testi-lelki egyensúlyának visszanyerése, ha az megbillent valamiért. Dolgozik ma is, aktívan, nap, mint nap, túl a 80.-dik évén, nagy odaadással és szeretettel. S teszi ezt riportalanyunk olyan lelki-testi frissességgel és erővel, mely önmagában is igazolja, az általa adott tanácsok és intelmek hitelességét, működését!(ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Halas anno: Nagy Czirok László - az első halasi néprajzkutató. Az 50 éve elhunyt Nagy Czirok László (1883-1970) régi halasi gazda és pásztorcsalád sarja volt, néprajzkutatóként vált híressé. Kiskunhalason és más városokban köztisztviselőként helyezkedett el, de munkája mellett érdeklődött a szülőhelye népszokásai, múltja és hagyományai után. Néprajzi gyűjtései és írásai nélkülözhetetlen forrásmunkák, nem csupán településünkön, hanem országosan is megkerülhetetlennek. Ő lett a kiskunhalasi városi múzeum első igazgatója 1950-től. Erről beszélgetünk Végső István történésszel.

18:00 - Katolikus szentmise

19:00 – Szép Álmokat:

19:15 – Irodalom az Éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása (Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Társas dilemmák, ezek feloldásának lehetőségei 3. 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Agatha Christie - A karácsonyi puding