Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 12. 23. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Török Tilla

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Denis Diderot - Az apáca

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója.Simon Sebag Montefiore Szásenyka regény (magyarul megjelent 2020.) Simon Sebag Montefiore, az újkori orosz történelem egyik legelismertebb szakértője lenyűgöző hitelességgel és részletgazdagsággal kelti életre a cári Oroszország végnapjait és a sztálini terror legsötétebb óráit a világszerte óriási sikert aratott Moszkva-trilógiájának (Szásenyka) első részében. „Montefiore az orosz történelem avatott ismerője, ám elképesztő tudása nem tolakodik előtérbe, hanem a mű szövetébe simul. Szásenyka dicsőséggel és tragédiával teli története hosszú ideig velünk marad a regény elolvasása után.” (Thomas Keneally, a Schindler listája szerzője)(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer: Karácsonyi foci! - beszélgetés Vincze Attilával a Szilády RFC sportigazgatójával. Milyen évet zárt az RFC? Hogyan álltak helyt ebben a rendhagyó helyzetben az egylet korosztályos csapatai? Mit jelent a halasi tehetségek számára, hogy a Paks után a Budapest Honvéd is partnerének tekinti a Szilády RFC-t? Hogyan zajlik a karácsony sport nélkül? Mit vár a sportigazgató a 2021-es esztendőtől? Kérdések és válaszok a karácsonyi Ziccerben!

11:00 – Jóllét: Karácsonyi menü! - beszélgetés Illés Lajos vendéglátós szakoktatóval, aki évtizedeken át tanította, oktatta, nevelte Halason a jobbnál-jobb szakembereket. Az országos szinten is elismert Illés Lajos a karácsonyhoz, szilveszterhez kapcsolódó hagyományos ételek, italok, sütemények elkészítéséhez ad praktikus ötleteket. Töltött káposzta, halászlé, mákos guba vagy valami más? Illés Lajos a régi gasztronómiai tradíciókat megőrizve vadonatúj receptekkel, tanácsokkal segít bennünket az ünnepi menü összeállításában. Illés Lajos a Jóllét magazinban! Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A szüleink véleménye. Tartsanak velünk! (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

17:15 – Hogyan intézzem? – Versegi Andrea társadalombiztosítási tanácsadó rovata. Érdekességek ebben az adásban…. Több féle típusú  egyéni járulékfizetés  egyetlen járulékká olvadt  ez az úgynevezett „Társadalombiztosítási járulék”  .  Néhány esetben a beolvadt  nyugdíjjárulékot önállóan is alkalmazzák, azért hogy szolgálati időnek elismerhető legyen  az az időszak is, melyet inaktívan töltöttek el, mert az adott élethelyzetük ezt kívánta.

18:00- Érdekes emberek: Családtörténetek. Az a tapasztalat, hogy gyakran a magunk familiájára gondolva azt mondjuk: semmi érdekes. Nincs közöttük senki, akiről érdemes lenne említést tenni. máskor meg: jobb róluk hallgatni... Bezzeg a mások családja; az igen! Herczeg József ezt teljesen másként gondolja! Nagymamája rábízott egy "örökséget", mely nem vagyonban mérhető, hanem dokumentumokban, feljegyzett emlékekben. Ez alapján kezdte felderíteni családja múltját. Érdekes összefüggésekre talált, melyet most megoszt a hallgatókkal is! Fogadják szeretettel!

19:00 – Szép Álmokat: Adventi angyalok

19:15 – Irodalom az Éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely – Társas dilemmák, ezek feloldásának lehetőségei 2. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Ezen egy éjszaka