Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 12. 22. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Thoma László 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Denis Diderot - Az apáca

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád - Református

6:00 – Vedd és olvasd:Simon Sebag Montefiore Szásenyka regény (magyarul megjelent 2020.) Simon Sebag Montefiore, az újkori orosz történelem egyik legelismertebb szakértője lenyűgöző hitelességgel és részletgazdagsággal kelti életre a cári Oroszország végnapjait és a sztálini terror legsötétebb óráit a világszerte óriási sikert aratott Moszkva-trilógiájának (Szásenyka) első részében. „Montefiore az orosz történelem avatott ismerője, ám elképesztő tudása nem tolakodik előtérbe, hanem a mű szövetébe simul. Szásenyka dicsőséggel és tragédiával teli története hosszú ideig velünk marad a regény elolvasása után.” (Thomas Keneally, a Schindler listája szerzője) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré:Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A szüleink véleménye. Tartsanak velünk! (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Corvinus egyetem nemzetközi gazdálkodás szakról - Palkovics Máté

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp

14:00 – Önindító: Karácsonyi angyalok csivitelnek - Bundula Mirtill, Kránicz Luca, Németh Maja és Solti Tündi 5.-esek mesélnek karácsonyvárásról, ünnepekről. A Szilády 5.b osztályának gyönyörű leánykái mesélnek arról hogyan várják az ünnepeket, hogyan töltik a téli szünetet. Megtudjuk mik a család ünnepi ételei, no és mik a legtutibb társasok, amikkel az egybegyűlt rokonok, barátok eltölthetik ezt a szent időt! Tartsatok velünk! (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Az ősi maja városban meglepően hatékony vízszűrő rendszer működött. Európa legnagyobb afrikai elefántja érkezett hazánkba. Hetven éve nem látták, most újra megjelent a keselyű Erdélyben. Koponyák alapján alkottak 3D-modelleket a kutyák agyáról. Magyar kutatóorvosok áttörést értek el az izomgörcsök kezelésében. Sikeres volt egy légi távközlési bázisállomás tesztje. Holt nyelveket fejtenek meg a gépi tanulás algoritmusai. Majdnem egy métert nőtt a Csomolungma. Megismétlődik a Jézus születését jövendölő csillagászati együttállás.

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel –Édes Árpád - Református és Lélekműhely: Társas dilemmák, ezek feloldásának lehetőségei 2. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Ezen egy éjszaka