Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 12. 13. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Stefanovics Péter

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Paulo Coelho - A Portobelloi Boszorkány

5:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak 

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Tehetséggondozási pályázatok a Sziládyban, nem is egy hanem rögtön három. Kovács Ibolya a Szilády informatika, technika szakos tanára a gazdája és írója azon három tehetséggondozást segítő pályázatának, melyek egy éven keresztül futottak, és a végükhöz közelednek 2020-ban. Eszközfejlesztési, művészeti és műszaki természettudományos célokkal működtek és működnek a pályázatok. Bár különböznek, de mindnek a legfőbb célja, hogy a lehető legélvezetesebb formában, eszközökkel, szakemberek látogatásával, lézervágóval, 3D nyomtatóval, alkalomadtán szakmai kirándulással motiválja a tanulókat. A célkorosztály 5.-10.-es korosztály, mely talán még a legjobban vágyik ezekre a játékos projektekre, tanulási formákra. Hogy mi mindent jelent ez a valóságban, Kovács Ibolyától és Németh Istvántól, a robotprogramozás vezetőjétől megtudhatják a hallgatók. Feltétlen tartsanak velünk, ötletadó lehet sokaknak! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Beethoven: VIII. szimfónia, opus 92. Ezt a szimfóniát „tisztelgés Haydn előtt” szavakkal is illetik, legtöbbször mégis, egyszerűen csak „kamara-szimfóniának” hívják. Bemutatójára Bécsben, 1814. február 27.-én került sor, s nem volt valami nagy sikere, mire Beethoven megjegyezte: „Valamikor majd tetszeni fog”. Ezt a szimfóniát Beethoven 1812-ben írta, alig fél év alatt. Ez a szimfónia nem hordoz nagy gondolatokat, a jókedv, a derű pillanatait idézi; szórakoztatni akar, természetesen klasszikus szinten. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)                   

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat:

19:15 – Irodalom az éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Az önértékelés alapja: érzések/vágyak v. tettek, saját magunk és mások "ön"-értékelése 2.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Szolzsenyicin - Ivan Gyenyiszovics egy napja