Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 12. 09. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szabó Balázs (gospel zenész) 2.rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Paulo Coelho - A Portobelloi Boszorkány

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója.NEMZETI TRIP - A legvidámabb barakk (dokumentumfilm) 1956, Budapest. Bár a népfelkelést leverik, és Kádár végül eléri célját, hatalmas problémákkal kell szembenéznie rövid időn belül, amelyeknek megoldatlansága nem csupán hatalma, de a kommunizmus végét is jelentené. A megoldás a szovjetektől érkezik. Halmos Ádám és Horváth Réka filmje. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer: Ez a verseny, ez a siker nagyon jókor jött! - beszélgetés Weinhardt Virág Európa-bajnok díjugrató lovassal a Ziccerben. Virág a múlt hétvégén a fővárosban, a Nemzeti Lovardában rendezett Világ Kupa fordulón kivételes teljesítményt nyújtva, megnyerte a Grand Prix-t. A 11 nemzet legjobb lovasait Magyarországra invitáló versenyen három napon át csúcsformában kellett versenyezni, ahhoz, hogy Chiclana nevű lovával élete egyik legnagyobb győzelmét arassa. A részletek, a kulisszatitkok a Halas Rádió sportmagazinjában. Tartson velünk!

11:00 – Jóllét: Robotika az óvodában?! - beszélgetés Szemerédi Tünde és Lengyel Erika óvodapedagógussal a 21. század kihívásairól, a tehetségek kiválasztásáról, a robotika térhódításáról, az egyéni és csoportos motivációkról. Hogyan lehet egy két-három éves kisgyermekről megállapítani, hogy tehetséges? Mindenki valamiben tehetséges, de ezt a területet hogyan fedezhetjük fel? Kérdések és válaszok a szakemberektől a Halas Rádió Jóllét című magazinjában.(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Önök szerint hogyan hatnak ránk a példaképeink? És Önök hogyan hatnak, ha Önök a a példaképek? Tartsanak velünk! (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

17:15 – Hogyan intézzem? – Versegi Andrea társadalombiztosítási tanácsadó rovata. Hogyan szerezhetünk jogosultságot egészségügyi szolgáltatásra?  Erről szól a mai adás. Több kategóriát megemlítve hallhatják,  hogy vannak olyan  esetek,  amikor nem kell járulékot fizetni ahhoz, hogy  igénybe vehető legyen térítés mentesen az orvosi ellátás.  Ebben az esetben , vagy megszerezték már a jogosultságot  például a nyugdíjasok, vagy  jelenlegi státusz alapján  jogosultak, mint például a diák vagy a  kiskorú személyek.

18:00- Érdekes emberek: A szeretetnek csak egy nyelve van ... ... azt viszont mindenki képes beszélni! Lehet, ez jutott eszébe azoknak a pedagógusoknak is, akik a Szilády Áron Gimnáziumban végeznek oktató és nevelő munkát. A rájuk bízott osztályokat "mozgósítva" gyűjtöttek ajándékot olyan családok számára, ahol minden segítség jól jön. Bíró Emőke tanárnő egyik résztvevője volt ennek a munkának; vele készült ez a beszélgetés!

19:00 – Szép Álmokat: Hárs László: Pehelyke

19:15 – Irodalom az Éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely – Az önazonossághoz kapcsolódó fogalmak: önismeret, "én-felnagyítás", valahová tartozás Az önazonosság énen túli komponensei 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Szolzsenyicin - Ivan Gyenyiszovics egy napja