Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 12. 08. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szabó Balázs (gospel zenész) 1.rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Paulo Coelo: A Portobelloi boszorkány

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád - Református

6:00 – Vedd és olvasd:NEMZETI TRIP - A legvidámabb barakk (dokumentumfilm) 1956, Budapest. Bár a népfelkelést leverik, és Kádár végül eléri célját, hatalmas problémákkal kell szembenéznie rövid időn belül, amelyeknek megoldatlansága nem csupán hatalma, de a kommunizmus végét is jelentené. A megoldás a szovjetektől érkezik. Halmos Ádám és Horváth Réka filmje. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Önök szerint hogyan hatnak ránk a példaképeink? És Önök hogyan hatnak, ha Önök a példaképek? Tartsanak velünk!(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Pakai Kristóf, volt sziládys diákot ismerjük meg, aki a BME-n tanul jelenleg Energetikai mérnök szakon.

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp

14:00 – Önindító:OKTONDI - Oktatás. Online. Digitálisan. Ebben felsőoktatásban tanuló egyetemisták mutatják be egy 20 perces beszélgetésben, milyen tapasztalatokat szereztek, mire is számíthatnak majd az oda felvételizők. (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Új módszerrel azonosítják az ivóvizet rejtő karsztokat. A túlhűtött víz valójában két folyadék egyben. Új technológia: víztisztítás anyagcsere-energiával. Hamarosan önvezető robotok végzik az útjavítást Angliában. Szaltózva közlekedik a testbe juttatott aprócska robot. A világ legősibb elsüllyedt városában emeletes házak álltak, 5000 évvel ezelőtt. Megtalálták Skócia legrégebbi hídját, a térség egyik legfontosabb középkori épített szerkezetét: A macskák is rajonganak Bachért. Utoljára száz éve látott kaméleont találtak Madagaszkáron.

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel – Édes Árpád – Református és Lélekműhely: Az önazonosság egyéni/személyes és társas/közösségi/kapcsolati összetevői 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt