Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 12. 01. kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Soós Viktor

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel –Kovács Teodóra - Református

6:00 – Vedd és olvasd: A Fauda (arabul káosz) első évada 2016-ban került be a Netflix kínálatába, egy évvel az izraeli bemutatót követően. A Fauda című dokumentumfilm-sorozat két oldalról mutatja be a palesztin-izraeli konfliktust. Doron, az izraeli hadsereg egyik parancsnoka mindenáron szeretné kézre keríteni a terroristavezért, Abu-Ahmedet. A másik oldalon megismerhetjük Abu-Ahmed tragikus letét, családja sanyarú sorsát. A Faudát a New York Times nyolcadikként tavaly év végén az évtized legjobb 30 nem amerikai sorozat közé választotta.(forrás: mafab.hu) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Önök vállalják mások előtt ami történt? És önmaguk előtt? Tartsanak velünk! (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Egy sokoldalú fiatal pályakezdőt ismerhetnek meg, Bogdándi Virágot.

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp

14:00 – Önindító: OKTONDI - Oktatás. Online. Digitálisan. Ebben felsőoktatásban tanuló egyetemisták mutatják be egy 20 perces beszélgetésben, milyen tapasztalatokat szereztek, mire is számíthatnak majd az oda felvételizők. SZTE - Kereskedelem és marketing (Berki Bianka) (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: 3000 éves labdákat találtak. Török hódoltság-korabeli éremleletet találtak Simontornyán. Húsz éve Alpha űrbázisként indult, ma Nemzetközi Űrállomásként ismeri a világ. Az új fúziós meghajtás pár év alatt átszeli a Naprendszert. Újabb gravitációs hullám-jelenségeket észleltek. Drónokat küldenek a vulkánok belsejébe.  Szuperszámítógéppel készítik el a Föld digitális mását. Túl van az első nyilvános tesztjén az új japán szupervonat prototípusa. Üzemanyagcella spenótból, az igazi zöld megoldás. Olcsó biodízellé alakítja a használt sütőolajat egy mikroszivacs. (kép forrása: kultura.hu)

19:00  - Szép Álmokat: G. Joó Katalin: Fricska

19:15 - Irodalom az Éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel – Kovács Teodóra - Református és Lélekműhely: Kérdések és válaszok 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt