Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 11. 30. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Sebestyén Katalin

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel! - Kovács Teodóra - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: OKTONDI - Oktatás. Online. Digitálisan. Ebben felsőoktatásban tanuló egyetemisták mutatják be egy 20 perces beszélgetésben, milyen tapasztalatokat szereztek, mire is számíthatnak majd az oda felvételizők. SZTE - Kereskedelem és marketing (Berki Bianka) (ismétlés)

11:00 – Érdekes emberek: Homok és tenger. Ha játszani akarunk a szavakkal, akkor homoktengert is mondhatnék, de így ez ebben a formában nem igaz. Mert az Egyesült Arab Emírségekről szólva tenger és a homok két különálló jelenség. A csodálatosan csillogó tenger és a végtelen sivatag egyaránt meghatározó eleme ennek a sokarcú világnak. Szűcsné Gáspár Ida ma ide vezet el bennünket; tartsanak velünk! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Folytatódik a híres halasiak sorozatunk, melyben Dr. Horváth Gáborral, az MTA doktorával beszélgettünk

13:00 – Vedd és olvasd: A Fauda (arabul káosz) első évada 2016-ban került be a Netflix kínálatába, egy évvel az izraeli bemutatót követően. A Fauda című dokumentumfilm-sorozat két oldalról mutatja be a palesztin-izraeli konfliktust. Doron, az izraeli hadsereg egyik parancsnoka mindenáron szeretné kézre keríteni a terroristavezért, Abu-Ahmedet. A másik oldalon megismerhetjük Abu-Ahmed tragikus letét, családja sanyarú sorsát. A Faudát a New York Times nyolcadikként tavaly év végén az évtized legjobb 30 nem amerikai sorozat közé választotta.(forrás: mafab.hu)

14:00 – A tudomány mai állása: Új szervet fedeztek fel véletlenül az emberi fejben. Talajmintát vettek a Bennu aszteroidáról. Vizet találtak a Holdon. Sok millió fa rejtőzködik a sivatagokban. Itt a környezetbarát telefon, amely újrahasznosított anyagokból készült. A levegőbe is telepítenének telefonos bázisállomást. Puha robotkesztyű segíti a fogást. Robotlábakon vittek arréb a 7000 tonnás épületet. Jön a chipekbe integrált folyadékhűtés. Elkészült a szemüveg nélkül használható 3D-kijelző. Magyar radiológusok nyertek díjat mesterséges intelligenciával. Óriáskorallt találtak a kutatók. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Van valami, mely mellett Önök a végsőkig kiállnának? Van valaki, aki Önök mellett a végsőkig kiállna?  Tartsanak velünk! (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Kovács Teodóra - Református (ismétlés) és Lélekműhely:Kérdések és válaszok 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt