Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 11. 27. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szente János szaktanár

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Covid témát folytatjuk: Mit tehetünk, ha már átestünk a fertőzésen? - Dr. Kmeth Sándor orvos, természetgyógyász tanácsai. Íme a folytatás! Először is köszönjük hallgatóink bizalmát, megosztásait, visszajelzéseit! 76 országból közel 200 ezer alkalommal hallgatták meg szakértőnk gyakorlatias, hasznos tanácsait. Hazánkon kívül a magyar ajkú területekre, Erdélybe, Kárpátaljára, Felvidékre, ugyankkor Németországba és az USA-ba is eljutott nagy számban az interjú az Önök segítségével! Mai adásunkban arról hallunk hasznos tanácsokat, mit tegyünk, mit tehetünk, ha átestünk a Covid 19 fertőzésen! Mikor kezdhetjük meg a mozgást,  ha épp aktív sportéletet éltünk. Hogyan erősíthetjük vissza tüdőnket, szívünket, általában a szervezetünket. Ennek természetes módjairól és gyógyszeres lehetőségeiről is hallhatunk az interjúban. Feltétlen tartsanak velünk ismét a beszélgetésbe, s ha lehetőségük van rá, küldjék tovább azoknak, akiket érinthet! Dr. Kmeth Sándor orvos, természetgyógyász, a Herbarium gyógynövényes könyv szerzője ismét segítségünkre van, köszönet érte!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Lopott kis percek! - beszélgetés Kohi Habibbal, akinek a napokban jelent meg első verseskötete a Holnap Magazin gondozásában. Honnan indult Habib művészetek iránti elkötelezettsége? Miért volt számára meghatározó a Bibó-gimnázium szellemisége? Hogyan kerültek nyomdába versei? Kinek és miért ajánlja kötetét olvasásra, gondolkodásra, elmélyülésre? Kohi Habib a Halas Rádió Jóllét magazinjában beszél életéről, pályájáról, jelenéről és közeli terveiről. Érdemes meghallgatni!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Új szervet fedeztek fel véletlenül az emberi fejben. Talajmintát vettek a Bennu aszteroidáról. Vizet találtak a Holdon. Sok millió fa rejtőzködik a sivatagokban. Itt a környezetbarát telefon, amely újrahasznosított anyagokból készült. A levegőbe is telepítenének telefonos bázisállomást. Puha robotkesztyű segíti a fogást. Robotlábakon vittek arrébb a 7000 tonnás épületet. Jön a chipekbe integrált folyadékhűtés. Elkészült a szemüveg nélkül használható 3D-kijelző. Magyar radiológusok nyertek díjat mesterséges intelligenciával. Óriáskorallt találtak a kutatók. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Johnny K. Palmer

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató:„Énidő”. Mai rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut magunkra. Munka, család? Barátok. Előfordul, hogy fáradtnak, kedvetlennek érezzük magunkat, hangulatunk változó. Na és persze ezen egy kiadós alvás sem tud segíteni. Gondoljunk csak arra, hogy hányszor mondjuk, hogy „Erre nekem nincs időm”. Pedig az „Énidő” a szakemberek szerint szükséges a harmonikus élethez. Az énidő lényege, hogy ilyenkor nem másokért vagyunk, hanem saját magunkra figyelünk. Hogy mi is lehet ”énidő”? Erről beszélgetünk a mai műsorban Gyulai Ildikó szakpszichológussal.

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: G. Joó Katalin: Cseresznyevirág

19:15 - Irodalom az éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel!: Bödecs Pál - Reformátusés Lélekműhely: Férfi archetípusok: a szerelmes 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt