Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 11. 17. kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Schnell Ádám 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Eve Curie - Madame Curie

5:30 – Serkenj fel –Bödecs Pál - Református

6:00 – Halasi kaleidoszkóp: Mit tehetünk , hogy ne legyünk, s mit tehetünk, ha már Covidosak lettünk! - Dr. Kmeth Sándor tanácsai. Témánk nagyon aktuális, hisz a Covid 19-el fertőzöttek száma emelkedik, sokan esnek át a víruson, szerencsére sokan enyhe tünetekkel. De azt kevesen tudják, hogy mi a teendő, amit megtehetünk ha fertőzöttek vagyunk, és azt otthon vészeljük át. Ma már többet tudunk ezen vírus működéséről, mint tavasszal. Tudjuk, - meséli szakértőnk - hogy a legveszélyesebb, hogy az erek belhártyáját támadja meg. Ahol sérül az ér belülről ott apró vérömleny keletkezik, és hegesedve gyógyul, azaz szűkíti az ereket. Ez különösen a tüdő, a szív, az idegrendszer esetén lehet veszélyes, minden kapillárissal bőven ellátott területet károsít, azaz öregíti a szervezetet, rohamosan. Ezt a jelenséget kellene minimalizálni elkerülni, ehhez kapunk gyakorlatias és fontos tanácsokat Dr. Kmeth Sándortól. Alap elsőként a legősibb tanács, pihenni és feküdni szigorúan. A további javaslatokért tartsanak velünk az interjúba! (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Önök rögtön a lényegre térnek? És azt szeretik, ha mások is egyből a lényegre térnek? Tartsanak velünk! (forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Tamási Jani vegyészmérnök, volt teológus hallgató és freestyle-os enged bepillantást életébe

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp

14:00 – Önindító: A Szilády nyolcévfolyamos képzéséről mesélnek 9.B-sek, Ficsór Flóra, Ábrahám Bence és Erdődi Dani. Vajon bántanak a nagyok, milyen lesz a gimiben ötödikes kisdiákként? A ma 9.B-s sziládysok emlékeznek a kezdeti időkre. Mesélnek a másfél éve működő duplaórás tanulás pozitív tapasztalatairól. Elmesélik miért is választották a 8 évfolyamos képzést a Sziládyban. Az iskolában folyó rendszeres projektekről is mesélnek, hogyan lettek gazdái egy-egy tanyaközösségnek, hogyan nyitottak fogadót 5. és 6. osztályokban csapatmunka keretében. Mesélnek a sulis szakmaszimatoló, pályaorientációs napról, ahol az általuk kedvelt, mérnöki, fordítói, rajzfilm stúdiós munkákba tekinthettek be élőben. Tartsatok velünk a részletekért! (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Különleges felfedezést tettek csillagászok az Uránusz holdjairól. Tejhelyettesítő termékeket állítanak elő tojásból magyar kutatók. Nanogyémántokkal teli okoskötéssel gyógyulhatunk. Új technológia daganatos betegségek nyomon követésére. Jönnek a szerves napelemek. Sivatagi levegőből csinál ivóvizet a gép. Villám gyorsan digitalizálja a könyveket a gyorsolvasó robot. Kiderült, hogyan mosolyognak a macskák. Hogyan szinkronizálják a szentjánosbogarak a villogásukat.

19:00  - Szép Álmokat: Fésűs Éva: Az ispirityi kutyavásár

19:15 - Irodalom az Éterben: Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel – Bödecs Pál – Református és Lélekműhely: Férfi archetípusok: a harcos 2. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Nicholas Sparks: Az utolsó dal