Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 11. 16. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Schnell Ádám 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Eve Curie - Madame Curie

5:30 – Serkenj fel! - Bödecs Pál- Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: A Szilády nyolcévfolyamos képzéséről mesélnek 9.B-sek, Ficsór Flóra, Ábrahám Bence és Erdődi Dani. Vajon bántanak a nagyok, milyen lesz a gimiben ötödikes kisdiákként? A ma 9.B-s sziládysok emlékeznek a kezdeti időkre. Mesélnek a másfél éve működő duplaórás tanulás pozitív tapasztalatairól. Elmesélik miért is választották a 8 évfolyamos képzést a Sziládyban. Az iskolában folyó rendszeres projektekről is mesélnek, hogyan lettek gazdái egy-egy tanyaközösségnek, hogyan nyitottak fogadót 5. és 6. osztályokban csapatmunka keretében. Mesélnek a sulis szakmaszimatoló, pályaorientációs napról, ahol az általuk kedvelt, mérnöki, fordítói, rajzfilm stúdiós munkákba tekinthettek be élőben. Tartsatok velünk a részletekért! (ismétlés)

11:00 – Érdekes emberek: A változatosság gyönyörködtet. Néhány évvel ezelőtt egy vékony, mosolygós fiatal hölgy pattant a ceglédi evangélikus templom barokk orgonájának padjára. Pár pillanattal később a semmihez nem hasonlítható hangszer sípjai Bach zenéjének adtak életet. A lány, aki játszott, Czékmány Szandra volt; de kiderült, a zeneértő művelésén kívül sok másra is nyitott. Ismerjék meg, és fogadják szeretettel Szandrát! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Miért? Egyszerűen mert szeretek segíteni, bajokat megoldani: Borbás Zoltánné Terike, az idősek otthona vezető helyettesének életútja

13:00 – Halasi kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Tudományos projekt indult a Nagy-korallzátony felmérésére. Véget ért minden idők legjelentősebb északi-sarki expedíciója. Küldetését túlteljesítve megsemmisült a magyar ATL-1 műhold. Víz alatt tesztelik a következő Holdra szállás ruháit. Nemsokára talán visszanöveszthetjük elkopott porcainkat a térdünkben. Pontosan utánozza a lépéseket az intelligens művégtag. Felfedezték a hang sebességének felső határát. Sikeresen tárolták és mozgatták a fényt, egy kvantumfizikai áttörés nyomán. Először sikerült a szupravezetés szobahőmérsékleten. Elképzelhetetlenül rövid időtartamot rögzítettek német fizikusok. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Önöktől kérték már azt, hogy változtassanak egy szokásukon? Molnár Szabolcs beszélget erről a témáról híres emberekkel. (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az Éterben: Homérosz: Odüsszeia

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Bödecs Pál- Református (ismétlés) és Lélekműhely:Férfi archetípusok: a harcos 2. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Nicholas Sparks: Az utolsó dal