Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 11. 15. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Sóvári Melinda

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Eve Curie - Madame Curie

5:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak 

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Kákonyi Ferenc, a halasi református gyülekezet orgonistája - életút. Feri élete szorosan összekapcsolódik a református gyülekezet életével. Ötévesen kezdet el járni templomba, akkor még a nagymama hívására és biztatására. De a család többi tagja is templomjáró ember volt. Kamaszként érintette meg az Istenhit személyesen először, majd később ez formálódott és változott életében erőt, biztos alapot és örömöt adó forrássá. Szintén kamaszként kezdett el járni kántorképzőbe, így vált hamarosan a gyülekezet zenei kísérettel szolgáló aktív tagjává, mely a mai napig így van. Civil foglalkozása gépészmérnök, de a zene mindig is fontos szerepet játszott az életében, ahogyan ennek is komoly családi hagyományai voltak a Kákonyi családban. Hogyan is alakult élete, mi az ami a legboldogabb emberré teszi ma is Feri életét? Tartsanak velünk riportunkba! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: A XVI. században a pásztorjáték falusi, idillikus hangulatot keltő zenés játék volt. Az opera közvetlen előfutárának tekinthető. Főleg Franciaországban kedvelték. A VI. szimfónia olyan hangszeres kompozíció, amely a pásztorsíp, a kürt és a duda hangulatát utánozza. Beethoven VI. szimfóniája kivételesen öt tételes, mivel tartalmaz egy úgynevezett „viharzene” tételt, mely a szimfónia épületben „drámai betét”. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)                   

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat:

19:15 – Irodalom az éterben: Homérosz: Odüsszeia

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Férfi archetípusok: a harcos 2. 1.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: Nicholas Sparks: Az utolsó dal