Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 11. 14. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Somogyi Viktória

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Eve Curie - Madame Curie

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató:A Martonosi Pál Városi Könyvtárban mindig történik valami. Újdonságok, érdekességek, új könyvek várják a látogatókat. A műsor vendége Tóthné Felföldi Zsuzsi, akivel a könyvtár legújabb szolgáltatásáról beszélgetünk. Szülői érdeklődés és igény alapján kialakításra került egy Szülők Polca részleg, amely a kisgyermekes szülőknek nyújt segítséget, útmutatót a gyerekneveléshez. Érdekes témákkal és könyv ajánlóval várom a hallgatókat. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Olimpikon, edző, egyesületi elnök, tanár - beszélgetés Tuska Pállal. Véget ért a szabadtéri idény és a halasi militari csapat, Tuska Pál vezetésével ismét megerősítette pozícióját az ország elitjében. Mi pontosan a militari és miért tartják a legszebb, de legnehezebb szakágnak? Tuska Pál sok évtizedes élményeit, tapasztalatait osztja meg velünk a Ziccerben. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: A változatosság gyönyörködtet. Néhány évvel ezelőtt egy vékony, mosolygós fiatal hölgy pattant a ceglédi evangélikus templom barokk orgonájának padjára. Pár pillanattal később a semmihez nem hasonlítható hangszer sípjai Bach zenéjének adtak életet. A lány, aki játszott, Czékmány Szandra volt; de kiderült, a zeneértő művelésén kívül sok másra is nyitott. Ismerjék meg, és fogadják szeretettel Szandrát! (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Kákonyi Ferenc, a halasi református gyülekezet orgonistája - életút. Feri élete szorosan összekapcsolódik a református gyülekezet életével. Ötévesen kezdet el járni templomba, akkor még a nagymama hívására és biztatására. De a család többi tagja is templomjáró ember volt. Kamaszként érintette meg az Istenhit személyesen először, majd később ez formálódott és változott életében erőt, biztos alapot és örömöt adó forrássá. Szintén kamaszként kezdett el járni kántorképzőbe, így vált hamarosan a gyülekezet zenei kísérettel szolgáló aktív tagjává, mely a mai napig így van. Civil foglalkozása gépészmérnök, de a zene mindig is fontos szerepet játszott az életében, ahogyan ennek is komoly családi hagyományai voltak a Kákonyi családban. Hogyan is alakult élete, mi az ami a legboldogabb emberré teszi ma is Feri életét? Tartsanak velünk riportunkba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: A XVI. században a pásztorjáték falusi, idillikus hangulatot keltő zenés játék volt. Az opera közvetlen előfutárának tekinthető. Főleg Franciaországban kedvelték. A VI. szimfónia olyan hangszeres kompozíció, amely a pásztorsíp, a kürt és a duda hangulatát utánozza. Beethoven VI. szimfóniája kivételesen öt tételes, mivel tartalmaz egy úgynevezett „viharzene” tételt, mely a szimfónia épületben „drámai betét”.

18:00- Hitvalló (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat:

19:15 – Irodalom az Éterben: Homérosz: Odüsszeia

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Férfi archetípusok: a király 2., a harcos 1. 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Nicholas Sparks: Az utolsó dal