Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 11. 02. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 - Hitvalló: Rossa László

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gilbert Keith Chesterton - Brown atya botránya

5:30 – Serkenj fel! - Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Önindító: Barna Bence igazságügyi nyelvész és kávé szakértő. Bencével élvezet beszélgetni, még inkább kávézni, kávét főzni a javaslatai alapján. Diplomáját az angliai Yorkban szerezte, mint igazságügyi nyelvész. A Bibó gimnáziumban végezve, kiváló nyelvtudása adta az ötletet és tanácsot, hogy Angliában tanuljon tovább. Hogy is került erre az egyetemre és szakra, hogyan is töltötte angliai éveit, megismerhetitek a beszélgetésből. Öröm, hogy hazaköltözött, itthon keresi a pályáját, útját. Imádja és ért a kávékhoz, úgyannyira, hogy jelenleg ezen a területen dolgozik. A kávé típusokról és a kávégyümölcsről rendkívül sokat tud, élvezettel mesél róla. Lehet igen zamatos kávét készíteni a kotyogós főzőben is, ha betartunk, nem kevés alapszabályt! Tartsatok velünk a beszélgetésbe és próbálkozzatok a fincsi kotyogós kávéval! (ismétlés)

11:00 – Érdekes emberek: Hazai tájakon. Az Érdekes Emberek mai adásában a kiskunsági Tartós szegfű élőhelyétől elindulva, Magyarország számos pontjára látogatunk el. Útba ejtjük többek között Tatát, ahol a tó és a vár felejthetetlen együttesében gyönyörködhetünk. Szűcsné Gáspár Ida, aki már a fél világot (vagy majd' az egészet) bejárta, ezúttal hazai tájakkal ismertet meg bennünket. Ajánlom, hogy egy műsor erejéig (de ha megtehetik, valóságosan is) járják végig az adásban említett helyeket! Nem fogják megbánni! Jó szórakozást kívánunk! (ismétlés)

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: Kollarics Gábor tanárral a nyitottságról beszélgettünk szellemi, érzelmi, vallási és szociális tekintetben

13:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója – Lara Prescott Titkos útjaink- a Zsivago doktor igaz története(Alexandra kiadó 2020) A szavak és az érzelmek veszélyesebbek lehetnek bármilyen fegyvernél. A hidegháború csúcspontján járunk. Az Egyesült Államok és a Szovjetunió nukleáris fegyverek garmadáját szegezi egymásra, ám a valódi háborút nem fegyverekkel vívják: a kölcsönös megsemmisítés árnyékában farkasszemet néző szuperhatalmak a propaganda csataterén küzdenek. A CIA titkárnőjeként dolgozó Sally és Irina kritikus fontosságú megbízást kap: nekik kell visszacsempészni Borisz Paszternak kommunistaellenesnek ítélt Zsivago doktorát a Szovjetunióba, miután a CIA úgy véli, hogy a nyugati világ képzeletét lángra lobbantó remekmű segítségével megrendítő erejű csapást mérhet a szovjet rezsimre. A harcedzett Sally Forresterre és a tapasztalatlan, ám gyorsan tanuló Irina Drozdovára nehéz feladat vár, hiszen a könyvet és annak csempészeit hajszoló szovjet ügynökök nem ismernek kegyelmet, kettejük barátságon túlnyúló kapcsolatát pedig a CIA sem nézi jó szemmel. Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációjának bizonyuló Titkos útjaink lenyűgöző és hiteles regény a 20. század irodalmi klasszikusának titkos történetéről és két erős nő túlélésért vívott küzdelméről a hidegháború kíméletlen világában. (Alexandra kiadó fülszövege)

14:00 – A tudomány mai állása: A NASA-díjas magyar Puli Space csapat időkapszulája lesz az első magyar hasznos teher, amely eljuthat a Holdra. Szabad szemmel is láthatjuk a Marsot. Szuperlakható bolygókat keresnek a tudósok. Szuperenzim, ami új lehetőség a műanyag felszámolásában. Nem egyformán látják egymást az emberek és a kutyák. Óriási, 1,6 tonnás fehér cápát fogtak tengerbiológusok. Gyógyszer nélkül is lehetne pusztítani a rákot. Inzulintermelő őssejtek gyógyíthatják a cukorbetegséget. Optikai Wi-Fi-kapcsolat működik a víz alatt. Kókuszfára mászik az indiai robot. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból. (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat:Gerlinde Ortner: Nem akarok még lefeküdni

19:15 - Irodalom az Éterben: Homérosz: Odüsszeia

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely:Az "elég jó" apa Az apa ősképe/archetípusa-általános jellemzők 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér