Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 11. 01. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Pető Gábor atya

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Gilbert Keith Chesterton - Brown atya botránya

5:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak 

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Közösségi alkotóműhely születése a Sziládyban - Kardos Mónikával és Morvainé Kovács Ibolya pedagógusokkal beszélgetünk. A Református Tananyagfejlesztő csoport nagy energiákat fektet a modern oktatási módszerek támogatásába. Ennek keretében idén hat közép és általános iskolában indul el ez a tevékenykedtető közösségi alkotóműhely program. Vezető tanárai technika és informatika szakos tanárok, Mónika és Ibolya nagy lelkesedéssel mesélnek a képzésről, mely felkészíti őket erre a feladatra, terveikről. Eleinte szakköri formában fognak készíteni a diákok robotot, okos házat, díszletet kivágni egy-egy irodalmi műhöz, de szeretnék tanórákra is bevinni ezt a valami megcsinálást, bevonva több pedagógust egy-egy közös projektbe. Mi is az a 20 éve működő nemzetközi makerspace program melybe bekapcsolódik, azt viszi tovább saját képére alakítja, ez a közösségi alkotóműhely program? Tartsanak velünk a részletekért! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: A requiem a gyászmise latin neve, mert ezekkel a szavakkal kezdődik a miseszöveg (Requiem aeternam dona eis Domine), ami magyarul azt jelenti, hogy „Adj nékik, Urunk örök nyugodalmat!” Wolfgang Amadeus Mozart a Requiemjét (K. 626) (d-moll) 1791-ben írta. Ez Mozart utolsó műve, talán a legnagyszerűbb és legelismertebb munkája. A mai Klasszikusok órájában ezzel emlékezünk szeretteinkre. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)                   

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Ceruza mese

19:15 – Irodalom az éterben: Homérosz: Odüsszeia

20:00 – Kommcast: Vasárnap 20 órától Kommcast, a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi tanszékének műsora a Halas Rádióban! Ha velünk tartanak a következő egy órában, megismerhetik az egyik legtehetségesebb 30 alatti vajdasági újságírót, Gazsó Orsolyát, egy kocsmatulajdonost kérdezünk a 11 órai kötelező zárásról, szó lesz arról, hogy lehet megtalálni egy 70 évig a földben nyugvó gyűrű tulajdonosát, megismerhetik a szalmaszívószálat, a műanyag természetes alternatíváját. Műsorunk második felében megismerhetik Medveczky Balázs színészt, Özbas Szofi ifjúsági cselgáncs világbajnok arról mesél, milyen versenyezni járvány idején, végül Pilcz Roland képregényíróval beszélgetünk arról, miért épp a képregényeket választotta.

21:00 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Az "elég jó" apa Az apa ősképe/archetípusa-általános jellemzők 2.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura  -  A király visszatér