Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 10. 31. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Palotai Krisztina

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Gilbert Keith Chesterton - Brown atya botránya

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Mit csinálsz? - kérdezzük oly gyakran a gyerekektől. A válasz: Játszok. Csak játszik! A "csak" szó azonban sok mindent takar. A játék örömforrás, mely során a gyermekeink ismereteket szereznek az őket körülvevő világról, kapcsolatokról. A játék fejlesztő hatásairól, jelentőségéről a gyermeki fejlődésben, egyes játéktípusokról és életkori sajátosságokról beszélgetünk a műsorban Tallér Erzsébettel a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Lomb utcai óvodájának vezetőjével. (ismétlés)

9:00 – Ziccer: A dobogó tetején álltunk! - beszélgetés Jáger Teklával és Hegyi Mirával. A Halas-Fitness Egyesület két tehetsége országos bajnoki címet nyert. Tekla életében először, Mira már harmadik alkalommal. A Bibó-gimnázium diákjai heti, minimum négy edzésen vesznek részt és közben kitűnően tanulnak. Hogyan csinálják? Mi a titkuk? Van egyáltalán? Két csinos, okos, rendkívüli tehetség a Halas Rádió Ziccer című sportmagazinjában. Érdemes meghallgatni őket! (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Hazai tájakon. Az Érdekes Emberek mai adásában a kiskunsági Tartós szegfű élőhelyétől elindulva, Magyarország számos pontjára látogatunk el. Útba ejtjük többek között Tatát, ahol a tó és a vár felejthetetlen együttesében gyönyörködhetünk. Szűcsné Gáspár Ida, aki már a fél világot (vagy majd' az egészet) bejárta, ezúttal hazai tájakkal ismertet meg bennünket. Ajánlom, hogy egy műsor erejéig (de ha megtehetik, valóságosan is) járják végig az adásban említett helyeket! Nem fogják megbánni! Jó szórakozást kívánunk!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Közösségi alkotóműhely születése a Sziládyban - Kardos Mónikával és Morvainé Kovács Ibolya pedagógusokkal beszélgetünk. A Református Tananyagfejlesztő csoport nagy energiákat fektet a modern oktatási módszerek támogatásába. Ennek keretében idén hat közép és általános iskolában indul el ez a tevékenykedtető közösségi alkotóműhely program. Vezető tanárai technika és informatika szakos tanárok, Mónika és Ibolya nagy lelkesedéssel mesélnek a képzésről, mely felkészíti őket erre a feladatra, terveikről. Eleinte szakköri formában fognak készíteni a diákok robotot, okos házat, díszletet kivágni egy-egy irodalmi műhöz, de szeretnék tanórákra is bevinni ezt a valami megcsinálást, bevonva több pedagógust egy-egy közös projektbe. Mi is az a 20 éve működő nemzetközi makerspace program melybe bekapcsolódik, azt viszi tovább saját képére alakítja, ez a közösségi alkotóműhely program? Tartsanak velünk a részletekért! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: A requiem a gyászmise latin neve, mert ezekkel a szavakkal kezdődik a miseszöveg (Requiem aeternam dona eis Domine), ami magyarul azt jelenti, hogy „Adj nékik, Urunk örök nyugodalmat!” Wolfgang Amadeus Mozart a Requiemjét (K. 626) (d-moll) 1791-ben írta. Ez Mozart utolsó műve, talán a legnagyszerűbb és legelismertebb munkája. A mai Klasszikusok órájában ezzel emlékezünk szeretteinkre.

18:00- Halas anno: Szüreti hagyomány és ami mögötte van. Régen is így ünnepelték a szüretet az emberek? Halason mi volt a szokás? A régi szüreti bál is a politikai események eredménye? Összehasonlítható-e a régi szüreti ünnepség a maiakkal? Mit ettek és mit ittak ilyenkor az emberek? Ezekről fogunk beszélgetni Végső István történésszel.(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Petrőczy Éva: Boszorkabál

19:15 – Irodalom az Éterben: Homérosz: Odüsszeia

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Az "elég jó" apa Az apa ősképe/archetípusa-általános jellemzők 1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A király visszatér