Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 10. 03. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Zelei József a világkerékpáros békenagykövete

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Karinthy Frigyes: Így írtok ti

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Új helyre költözött a Református EGYMI. Megújult, gyerekbarát környezetben várják a szakemberek a fejlesztésre, segítségre szoruló gyerekeket. Az EGYMI kiskunhalasi tagintézményének vezetőjével Gyulai Ildikóval és Ódorné Kocsis Karola gyógypedagógus, gyógytornásszal beszélgetek a korai fejlesztésről, a felismerésről, a rendszerbe való bekerülésről, a folyamatról. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Előttem az utódom! - Ziccerben apa és fia, Kiss Zoltán és Kiss Attila kézilabda játékvezetők. Zoltán 23 év után adja át a stafétát Attilának! Emlékezések, meghatározó élmények a Halas Rádió sportmagazinjában. Sportoljunk együtt! (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Ének, tánc, festés, haiku... és még ki tudja, mennyi más dolog. Ez fogalmazódott meg bennem amikor Bácsalmási Gabriellával beszélgettünk, és felsorolta mindazt, amivel eddig és jelenleg is foglalkozik. Gyerekeket nevel, az Ékes kapu otthon lakóival énekel, táncol, szervez, tervez, és megvalósít. Csak javasolni tudom, hogy ismerjék meg közelebbről! Ebben lesz segítségükre ez a műsor!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Vácziné Klárika életútja - Gyülekezet és iskola. A halasi református gyülekezet oszlopos tagja és lelkes segítője a mai napig Klárika. Fiatalon ment férjhez, a gyermekek születése után segítője és támogatója volt férjének, és gyülekezetének is. "A református közösség mindig fontos része volt az életünknek. Különösen, amikor tragikus baleset áldozata lett férjem, a családom és a gyülekezeti közösség szeretettel és segítséggel vette körül az apa nélkül maradt családot, melyre hálával gondolok ma is. El kellett tartanom a gyerekeket, így elkezdtem tanulni, a könyvelésbe, majd a számítógépek világába is belekóstoltam. Az egyházban mindig is igyekeztem a közösségemet segíteni munkámmal, tudásommal. Az ifjúsági táborok aktív segítője voltam, presbiteri tag is évekig. Különösen fontos volt a helytállás, amikor a Szilády Áron Gimnázium visszakerüléséről kellett dönteni és annak a folyamatát segíteni. Az indulás évei nehezek voltak, gazdasági vezetőként is igyekeztem a legjobbat kihozni a nehéz helyzetekből. És sikerült is, társakkal összefogva, egymást segítve elkészült a szép ebédlő, díszterem, hogy csak a legnagyobbakat említsem. Ma is aktív életet élek.  Szervezője vagyok a bibliacsoportomnak, mindennap többször sétálunk a kiskutyámmal, és rendszeresen tornázok! De a legfontosabb segítőim, erőm és jókedvem forrása szerető családom, gyerekeim és unokáim, és természetesen a gyülekezetem. Ez a kiegyensúlyozottságom alapja!" Feltétlen tartsanak velünk a beszélgetésbe! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: A Beethoven-év kapcsán a Missa Solemnis befejező két tétele és a 9. szimfónia zárótétele az Örömódával hangzik fel a mai Klasszikusok órájában.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Fésűs Éva: Pöttömke piros vitorlása

19:15 – Irodalom az Éterben: Jonathan Swift: Gulliver utazásai

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A nők eredetileg negatív anyakomplexusa: Életút 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony