Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 10. 02. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Walton Gusztáv és Magdolna

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Karinthy Frigyes: Így írtok ti

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai adásában Szabó Judit a JuMa kutyaiskola vezető oktatója a vendégünk. A hétvégén a kutyaiskola csapata a Hard Dog Race Base nyergesújfalui versenyén járt. Judit mesél nekünk arról, hogy mi az a Hard Dog Race, mennyi felkészülést igényel egy ilyen verseny. Illetve egy kis élménybeszámolót is hallhatunk. Tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Folyamatosan nő a betegek száma! - beszélgetés Dr. Egri Antallal a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház fertőző osztályának osztályvezető főorvosával. “Még az elején vagyunk! Az influenza ehhez képest egy barátságos megbetegedés! A kollégáim elképesztő munkát végeznek!” Csak néhány mondat, gondolat a tartalmas beszélgetésből. Érdemes meghallgatni a teljes interjút!(kép forrása: halasmedia.hu)(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Ismét új fejezet érkezett el a Nap életében. Újabb elmélet született a rejtélyes kilencedik bolygóról. Megdöbbentek a szakértők, amikor felfedeztek egy különleges exobolygót. Lehet, hogy van élet a Vénuszon. Végleg megsemmisült a NASA egy öreg műholdja. Minden korábbinál hatékonyabb gyógyulást ígérnek az új sebtapaszok. Visszaadhatják a vakok látását. Mikroszkopikus robotokkal forradalmasítanák a gyógyítást amerikai tudósok. Levegőbe emelkedett a japánok repülő autója, ráadásul emberrel a fedélzetén. A jövőben nem kellene azzal foglalkozni, hogy lemerül egy akkumulátor. A világ legnagyobb hala akár 150 évig is élhet. A világ legidősebb tölgyfája a korával alaposan meglepte a botanikusokat. Egy rendkívül ritka bogarat találtak Magyarországon. Életmódváltással jelentősen csökkenthető a családok környezeti terhelése, vagyis más szóval karbonlábnyoma. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból.

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Új helyre költözött a Református EGYMI. Megújult, gyerekbarát környezetben várják a szakemberek a fejlesztésre, segítségre szoruló gyerekeket. Az EGYMI kiskunhalasi tagintézményének vezetőjével Gyulai Ildikóval és Ódorné Kocsis Karola gyógypedagógus, gyógytornásszal beszélgetek a korai fejlesztésről, a felismerésről, a rendszerbe való bekerülésről, a folyamatról. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Itt van Eszti legújabb száma! Többek között erről a nemrégiben megjelent dalról és első saját számáról is beszélgettünk a halasi Fazekas Esztivel. A korábbi Star Academy versenyző pár éve a fővárosba költözött, hogy megvalósíthassa álmát. Mesélt az ott töltött mindennapokról, a verseny hatásairól, saját zenekaráról, a karantén időszakról és szóba került az is, hogy mikor láthatjuk őt halasi közönség előtt. Fazekas Eszti legújabb dalát meg is hallgathatjuk itt a 92.9-en! Tartsanak velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Fésűs Éva: Pöttömke eltűnik

19:15 - Irodalom az éterben: Jonathan Swift: Gulliver utazásai

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel!: Bödecs Pál - Reformátusés Lélekműhely: A nők eredetileg negatív anyakomplexusa: Életút 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony