Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 09. 26. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bocsa József Scp.P.

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Zöld-tál: Szerb ételek - Mongyi Marianna a Zöld Híd Egyesület vezetője szerb ételek receptjeit ismerteti velünk ezen a héten. Könnyen elkészíthető ételek mellett az egyesület programjairól is szó lesz, mely szerb ételekkel hozható összefüggésbe. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Nyeregben! - beszélgetés Fazekas Istvánnal, a Fiat Díjugrató Országos Bajnokság egyéni győztesével. István a hazai lovassport egyik legrutinosabb versenyzője, csapatban már volt aranyérmes, sőt a nemzeti válogatottban is többször bizonyította már kivételes felkészültségét. Most felért a csúcsra! Mit jelent számára ez az óriási siker? Mekkora szerepe van ebben lovának, Walternek? Mi lesz, lehet a folytatás? Fazekas István a Ziccerben beszél erről! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: Küzdelem az életért. Egy közelmúltban megjelent angol regényről, Stacey Halls: Familiárisok-A Pendle-dombi boszorkányok c. félig igaz, félig a képzelet világában született (és játszódó) könyvéről beszélgetünk Beke Bettyvel. És hogy miért került az a műsor az Érdekes emberekről szóló magazinba? Nos, ha meghallgatnak bennünket, tudni és érteni is fogják! Ez a könyv jóval több, mint egy regény! Bemutatja azt a küzdelmet, amely egy asszony önmaga, a körülmények, elnyomás és erőszak felett arat győzelmet.(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: ifj. Szegedi Gábor Kuvaitban. Városunk büszkeségének ifj. Szegedi Gábornak fordulatokban gazdag életpályáját, szakmai sikereit követhetjük évről-évre rádiónkban. Az egzotikus dél-kínai karrier után jelenleg Kuvaitban dolgozik, ahol többek között az uralkodó család tagjait edzi. Gábor segítségével betekintést nyerhetünk a helyi szokások rendkívül izgalmas világába is! Kuvaiti munkájában júliustól-szeptemberig a nyári meleg miatt pihenő van, hisz a közel 55 fokos meleg sem lovasnak, sem lónak nem ideális. Így láthattuk őt itthon a Redemptio 275. - Jász-Kun szerelem című darabban a Hirling József lovasparkban. Többek között Bányavölgyi Donátával szerepelt, akiről hallunk még a beszélgetésben.  Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Verlaine versével és őszi zenével köszöntjük ezt az évszakot.

18:00- Halas anno: Csángók a futóhomokon. A bukovinai székelyek, csángók magyarországi telepítési akciója keretében Kiskunhalasra érkeztek a dualizmus korában dolgozni vágyó családok. 1883-ban egy harka-pusztai nagygazda próbálkozott a főként Andrásfalváról érkezett emberekkel. Vezetékneveik is tipikusan a bukovinai magyar falvak kapcsán beazonosíthatók.  Az andrásfalviak viharos távozása a futóhomokról és országos port kavart a vita. 1903-ban már kevésbé ismert, helynevet is generáló betelepülés történt, hasonló eredménnyel. Pirtó-pusztán sem találták meg a számításukat a város leggazdagabb család birtokán a bukovinaiak. Végső István történész mesél a dualizmus kori halasi csángókról...

19:00 – Szép Álmokat:

19:15 – Irodalom az Éterben:

 20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A férfiak eredetileg negatív anyakomplexusa: A tökéletesség görcsös akarása 2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien -  A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége