Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 09. 25. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Blaskó Bernadett

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! : Kohi-Pál Eszter - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp:(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Mi lesz veled Sóstó?- beszélgetés Jáger Szabolccsal. Sóstó Sporthorgász Egyesület elnökével. Az elmúlt hetekben kritikussá vált a Sóstó vízszintje. Azonnali beavatkozásra van szükség! Mi a teendő? Hogyan lehet megoldani ezt a helyzet? Válaszok, tények, lehetőségek a Jóllét magazinban!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Rengeteg barna törpét fedeztek fel amatőr csillagászok a Nap körül. A Jupiter megfigyelésével derül ki a kutatók számára, hogy mit hozhatnak ki pontosan a James Webb-űrteleszkópból. Izmosak maradtak a genetikailag módosított egerek a világűrben. A földrengést is jelezhetik az okostelefonok. Szokatlan forrásból származott az energia. A fogak és így az egész szervezet egészsége érdekében fontos a napi többszöri alapos fogmosás, de nem mindegy, hogy mikor. Soha olyan gyors nem volt még az internet, mint amit japán és brit kutatók értek el. Kiderült, hogy a pengék valójában nem kopnak el, hanem megrepedeznek. Ősi építmények titkára derült fény. Még a kutatók is meglepődtek, hogy mennyire hasonlít az emberek és a krokodilok könnye. Ugyanazok a folyamatok játszódnak le az agyunkban, amikor egy ember arcát nézzük, mint amikor egy élettelen tárgyon veszünk észre egy arcot. Könnyedén átrepülnek a vízesésen a kolibrik. Mint a lufi tű hegyén, úgy szakad apró részekre a vízcsepp a pillangók szárnyán. Megfejtették a sáskarák különleges képességének titkát. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Kovácsovics Fruzsina

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Zöld-tál: Szerb ételek - Mongyi Marianna a Zöld Híd Egyesület vezetője szerb ételek receptjeit ismerteti velünk ezen a héten. Könnyen elkészíthető ételek mellett az egyesület programjairól is szó lesz, mely szerb ételekkel hozható összefüggésbe. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Csák Jázmin és Csapi Vanda mesélnek tervekről, digitális és offline tanulásról. A Szilády 11-es diákjaival beszélgetünk az újrainduló oktatás öröméről, hasznáról, szokatlanságáról. Természetesen szót ejtünk a digitális oktatás és időszak nehézségéről, és hasznáról. Mindkettőjüknek több szabadideje maradt, így teljesen új és élvezetes hobbikra tettek szert. S hogy mik ezek, mik a további terveik? Tartsatok velünk a részletekért!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat:

19:15 - Irodalom az éterben:Jonathan Swift: Gulliver utazásai

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Kohi-Pál Eszter - Református (ismétlés) és Lélekműhely: A férfiak eredetileg negatív anyakomplexusa: A tökéletesség görcsös akarása 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom:J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége