Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 09. 12. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Barotai Endre atya

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Zöld-tál: Mexikói ételkülönlegességek - Mongyi Marianna, a Zöld Híd Egyesület vezetője mexikói ízekkel ismertet meg minket. Könnyen és gyorsan elkészíthető ételek receptjeit hozta el, amivel mi is mexikói hangulatot teremthetünk asztalunkra! Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Ziccer: Final four után, az NB II előtt! - beszélgetés Demeter Ádámmal. A Kiskunhalasi UKSC edzője és játékosai idén újra megméretik magukat a másodosztályú bajnokság DNY-i csoportjában. Mi a motiváció? Hogyan alakul a játékoskeret? Hogyan sikerül vegyíteni a rutinosabb játékosokat és a nagyon tehetséges fiatalokat? Mire számíthatnak a nézők? Demeter Ádám a Ziccerben beszél ezekről a témakörökről! Sportoljunk együtt! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: Málenkij robot - beszélgetés Végső István történésszel a XX. század egyik legnagyobb borzalmáról, amely csaknem 700.000 magyar embert érintett! Volt, aki kiment a háza elé dohányozni és csak öt év múlva jöhetett haza! Városunkból 70 embert hurcoltak a Szovjetunióba, kényszermunkára. Róluk is beszél a Halas Rádióban Végső István történész.(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Dr. Séllyei Gábor - bor külkereskedelmi attasé, világjáró életútja. Különleges és színesen gazdag életutak indulnak Halasról, így van ez Gábor életében is. Hat éves korában került a család városunkba, így általános és középiskoláit itt töltötte, szívesen emlékezve tanáraira, a Szilády gimnáziumra. Jelenleg is aktív tagja a volt sziládys diákok baráti körének. Az élelmiszeripari diploma után a halasi állami gazdaságban kezdte a pályáját, majd a Monimpex Külker. Vállalathoz került, hála a gondviselésnek és kiváló szakmai nyelvismeretének.  124 országban járt, több évig élt Cipruson, majd New Yorkban. Nyolc évesen álmodott egyszer arról, hogy az empire state building tetejéről nézi a várost, és hihetetlen de megvalósult!  Hogy merre járt, hogyan képviselte hazánkat külszolgálatai során? Mely országot és földrészt miért szereti a legjobban? Hogyan kísérte öt földrészen keresztül a híres magyar borászokat, Gere, Polgár, Frittmann és a többi neves borász családok sarjait? Megismerhetik mindezt a beszélgetésből. Ma nyugdíjasként vitorlázó repülőzik, végre pilótaként, nem utasként repül.  S mit tanácsol a fiataloknak, hogy egészségesen és boldogan éljék az életüket, s fussák be azt a pályát, amiről álmodnak? Tartsanak velünk és megtudják! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: 250 éve született Beethoven. 2020-ban ezt ünnepeljük. A Klasszikusok órájában ma és egy későbbi alkalommal a Missa Solemnis szól. Most a Kyrie, a Gloria és a Credo tételek hallgatjuk meg.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Fésűs Éva: Az ezüst hegedű

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: A kék pille

 20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Az egészséges kapcsolati kultúra 2. – A férfiak eredetileg negatív anyakomplexusa 1. 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A gyűrű szövetsége