Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 08. 22. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Tál Zoltán atya Keszthely, Magyarok Nagyasszonya templom plébánosa

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Mit jelent jól viselkedni? - beszélgetés Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval. Miért mondjuk reggelenként gyerekeinknek: "Legyél jó! Viselkedj rendesen!" Mit jelent jól viselkedni, mit jelent az elfogadható viselkedés, magatartás? Tudja-e a gyermek mit jelent jónak lenni? Hogyan tudjuk, egyáltalán tudjuk-e a gyerekek viselkedését formálni? Mit jelent az agresszív magatartás? Ezekről a dolgokról beszélgetünk Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval a Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai óvodája óvodapedagógusával. (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Sport az esélyért! - beszélgetés Molnárné Gép Anikóval. A Sport az Esélyért Egyesület hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok edzésével, versenyeztetésével foglalkozik hosszú évek óta. Ezeknek a srácoknak a mozgás, a sport jelenti a motivációt, a kitörési lehetőséget. Erről is beszél a Ziccerben az elnök asszony. Az is szóba kerül, hogy a hónap végén életük egyik legnagyobb élményét élhetik át a focisták, ugyanis részt vehetnek a fővárosban az Esély Fesztiválon. Esélyesként. (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Hazai tájakon. Az Érdekes Emberek mai adásában a kiskunsági Tartós szegfű élőhelyétől elindulva, Magyarország számos pontjára látogatunk el. Útba ejtjük többek között Tatát, ahol a tó és a vár felejthetetlen együttesében gyönyörködhetünk. Szűcsné Gáspár Ida, aki már a fél világot (vagy majd' az egészet) bejárta, ezúttal hazai tájakkal ismertet meg bennünket. Ajánlom, hogy egy műsor erejéig (de ha megtehetik, valóságosan is) járják végig az adásban említett helyeket! Nem fogják megbánni! Jó szórakozást kívánunk!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: Beethoven a tiszta lap, aki újraindítja az ember lelkét, kimossa a bizonytalanságot, a közönyt és a fáradtságot belőlünk. Nem is csak a kerek évforduló miatt választottuk a „Nagymogult” – ahogy Haydn nevezte tanítványát – új sorozatunk témájául, hanem mert a 250 év dacára ma is hihetetlenül izgalmas. Minden eddiginél jobban szeretnénk önöket bevonni a teremtés és újrateremtés csodájába: hogyan születik meg néhány hangból egy szimfónia, mik az összefüggések a tételek között, milyen dilemmákkal szembesül egy karmester a tanulás vagy a próbák folyamán, és hogyan születik újjá egy több száz éves remekmű a koncertpódiumon? Minderről szó lesz, rengeteg zenével, a mostani alkalommal a 4. szimfónia kapcsán.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat:

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Kék pille

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Önazonosság – Személlyé lenni – A komplexus 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - A megkerült cirkáló