Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 08. 15. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Liktor Bálint, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Fül-orr-gégészeti Osztály osztályvezető főorvosa

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Zöld-tál: Franciaország ízvilága - Mongyi Marianna, a Zöld Híd Egyesület vezetője, a francia környezetvédelem mellett itthon is könnyen elkészíthető francia ételek receptjeit hozta el nekünk. Megtudhatjuk, mi a különbség a francia és a magyar lecsó között, illetve hogyan készíthetünk hűsítő citromtortát és tojáslikőrt. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Ziccer: A kerékpározást receptre kellene felírni! - beszélgetés Berzátzy Gáborral.  A “Pedal & Caffé” bringás csapat vezetője a Ziccerben beszél a kerékpáros kultúrák európai találkozásáról, a magyar utak színvonaláról, az egyre bővülő lehetőségekről. “Eltekertünk Szegedre, most Bajára megyünk, hétköznap, edzésként Csávoly és Mélykút a penzum.” - kerül szóba a heti menetrend. Aki szeretne jöjjön, várjuk és segítünk. A facebookon is megtalálnak bennünket. Tekerjünk együtt a Ziccerben! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: Három év alatt hét határon is túl. Mi indít arra egy fiatalembert, hogy az életéből éveket szánjon arra, hogy bejárja a világot? A kérdésre biztosan több válasz is adódik, de műsorunkban most Péter Szabó László mondja el, hogy ő miért is vette nyakába a vándortarisznyát. Beszél arról is, hogy mennyi szerencse és leleményesség kell ahhoz, hogy útiköltség és a mindennapi betevő falat se legyen megoldhatatlan probléma! Köszönjük, hogy hallgatják adásunkat!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Horváth Edit tanító-hitoktató beszámolója a református kis hittanos táborról. A KRK Központi Általános Iskolában napközis jelleggel 45 kisdiák részvételével került sor a táborra. Lelkészek, pedagógusok és gyülekezeti ifjúsági segítők tették élménydússá, ugyanakkor lelkileg tanítóvá ezt a hetet. A jézusi tanítást a közismert Narnia című film részleteinek segítségével adták át a tanítók a lelkes gyerekeknek. Délutánokon kirándulás és kézműveskedés és természetesen sok-sok mozgás tette színessé a napokat! Editke több, mint 30 éve van a pályán, és egyre növekvő türelemmel és szeretettel végzi ezt a hivatást, ebbe is betekinthetünk a riport segítségével! Tartsanak velünk a beszélgetésbe! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Sámson és Delila - Saint-Saëns 3 felvonásos operája. A szerző leghíresebb és legnépszerűbb operája. Stílusát tekintve vegyíti a francia és a német elemeket; sok benne a Wagner-hatás, de ugyanakkor jellemző rá a francia muzsikusok nagy zenekari színgazdagsága és szélesen ívelő dallamossága. Műfajilag közelebb áll a szcenírozott oratóriumhoz, mint az operához. Cselekménye nem sok van, ugyanakkor - főleg az I. és a III. felvonásban - igen sok a tablószerű statikus részlet. Delila áriái, a Bacchanália című balettzene és Sámson III. felvonásbeli áriája hangversenypódiumon is népszerű.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat:

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Kék pille

 20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Az eredetileg pozitív komplexusok hatása az életünkre 2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Agatha Christie - Gyilkosság az Orient expresszen