Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 08. 12. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Gömbös Tamás, evangélikus lelkész gyakornok

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap igéje                                                                         

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Ziccer: A kerékpározást receptre kellene felírni! - beszélgetés Berzátzy Gáborral.  A “Pedal & Caffé” bringás csapat vezetője a Ziccerben beszél a kerékpáros kultúrák európai találkozásáról, a magyar utak színvonaláról, az egyre bővülő lehetőségekről. “Eltekertünk Szegedre, most Bajára megyünk, hétköznap, edzésként Csávoly és Mélykút a penzum.” - kerül szóba a heti menetrend. Aki szeretne jöjjön, várjuk és segítünk. A facebookon is megtalálnak bennünket. Tekerjünk együtt a Ziccerben!

11:00 – Jóllét: A rozé a kedvencem! – beszélgetés Kunszeri Miklós okleveles borász szakmérnökkel. Hogyan illik inni a bort? Milyen a borkultúra, ha magyar? Melyik ételhez milyen bor illik? Alföldi borok csak fröccsben? Mi az a borlovagrend és mi a célja? Alföldi kontra hegyvidéki borok? Kérdések melyek szóba kerültek a Jóllét magazinban. A jól ismert szakember mesél a rozé borok népszerűségéről, a könnyed a környékbeli fajták üdeségéről és arról, hogy miért érdemes bort fogyasztani. Egy magazin a Halas Rádióban, amelyben Kunszeri Miklós a borok mesél. Koccintsunk együtt!(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Kiskunhalas egyik büszkesége volt: a sajtója. Nem biztos, hogy tudatában vagyunk, pedig Kiskunhalas egyik legnagyobb vívmánya volt, hogy a rendszerváltás legelső éveitől megyeközponti szintű sajtót épített fel. Ez nemcsak a sokszínű nyomtatott és elektronikus újságírói munkát tett lehetővé, de a helyi polgárság egykori mentalitását is dicséri. (ismétlés)

14:00 – Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból. (forrás: sztarportre.hu) (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes emberek: Három év alatt hét határon is túl. Mi indít arra egy fiatalembert, hogy az életéből éveket szánjon arra, hogy bejárja a világot? A kérdésre biztosan több válasz is adódik, de műsorunkban most Péter Szabó László mondja el, hogy ő miért is vette nyakába a vándortarisznyát. Beszél arról is, hogy mennyi szerencse és leleményesség kell ahhoz, hogy útiköltség és a mindennapi betevő falat se legyen megoldhatatlan probléma! Köszönjük, hogy hallgatják adásunkat!

19:00 – Szép Álmokat: Erdőmentők: Gombakaland; Tölgyanyó

19:15 – Irodalom az Éterben:Gárdonyi Géza: Kék pille

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak(ismétlés), Lélekműhely – Komplexusok, leválás a szülőkről 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - Gyilkosság az Orient expresszen