Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 08. 11. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dunai Tamás, színművész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel –Édes Árpád - Református

6:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Hivatali titkok (Official Secret) angol film 2019. Katharine Gun brit hírszerző feladata a minősített információk kezelése. 2003 egyik napján Gun egy emlékeztetőt kap az NSA-tól, amelyben az áll, hogy az Egyesült Államok a britek segítségével kompromittáló adatokat gyűjt az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjairól, hogy megzsarolják őket annak érdekében, szavazzanak az iraki invázió mellett. Gun nem tudja tétlenül nézni, hogy a világ egy törvénytelen háborúba indul, és kiszivárogtatja a levelet a sajtónak. Az ügy hatalmas politikai botrányt kavar. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból.(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító:Tóth Laurával ismerkedünk meg, aki a szegedi pszichológia szak hallgatója

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Önindító: Czagányné Pásztor Anikóval és Szarvas Evelinnel beszélgetünk az országos kozmetikus versenyen elért első helyezésről és minden másról. A KSZC Dékáni Szakgimnázium kozmetikus tanulói idén rendkívül szépen szerepeltek a 2020-as kozmetikus országos szakmai versenyen. Szarvas Evelin I.hely, Varga Zsuzsanna Napsugár II.hely, valamint Szögi Szixtina szintén nagyon szép eredménnyel szerepeltek. Mint megtudjuk a riportból Czagányné Pásztor Anikó szépészeti tagozatvezetőtől, közel egy éve kezdtek országos szakmai versenyre járni a tanulókkal. Voltak már Székesfehérváron, Győrben, ahol sok tapasztalatot és már szép eredményeket hoztak magukkal haza. Evelintől megtudjuk hogyan is zajlott az idei verseny, megismerjük azokat a pedagógusokat, szakmai felkészítőket, Gál-Perjési Katalint, Brassóné Szanyiszló Csillát és Tóth Zoltánnét, akik a szorgalmas diákokat segítették ebben a fantasztikus eredmény elérésében. Betekintést nyerünk abba, hogyan is zajlik egy kozmetikus verseny a gyakorlatban, és abba is, mik az idei smink divatok. Természeten megismerjük, hogyan zajlik az oktatás a szépészeti tagozaton, különösen a kozmetikus szakon. Tartsatok velünk a részletekért!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Listába szedik a Föld összes ismert faját. Az emberekhez hasonlóan viselkednek a patkányok, ha egy társuk bajba kerül. Egy különleges ragtapasz hozhat forradalmi megoldást az operációkban. A jövő városainak alkalmasnak kell lenni a drónközlekedésre. Sokkal kevesebb helyet foglalhatnak el a nagyfelbontású videók a jövőben. Minden korábbinál kényelmesebb lehet a bevásárlás egy új bevásárlókocsinak köszönhetően. A női hangban jobban bíznak a magyarok. Zajszűrős ablakot készítettek szingapúri kutatók. Vörös fénnyel a romló látás ellen. Minden korábbinál nagyobb háromdimenziós térkép készült a világegyetemről. A világ legkisebb tükrét készítették el a németországi Max Planck Kvantumoptikai Intézetben. Kifejlesztettek egy akkumulátort, ami a napelemek által megtermelt energiát képes eltárolni, méghozzá rendkívüli hatásfokkal. Bogarak hátára szerelhető kamerát készítettek a Washingtoni Egyetem kutatóit.

19:00  - Szép Álmokat: Erdőmentők: Miért nem lehet a vadmacska házicica; Plüsi Álma

19:15 - Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza: Kék pille

 20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református(ismétlés), Lélekműhely: Komplexusok, leválás a szülőkről 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: