Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 07. 28. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kunszabó Zoltán, katolikus diakónus, újságíró  2. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel –Arany- Michels Richárd - Református

6:00 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója - Bereményi Géza Magyar Copperfield (életregény - Magvető kiadó 2020.) Bereményi Géza régóta várt önéletrajzi regénye elsősorban a gyermek- és ifjúkorral foglalkozik. Ismerős lehet nekünk ez a világ csodálatos filmjéből, az Eldorádóból, és Cseh Tamásnak írt dalaiból is. A második világháború után a Teleki téren felnövő gyereket nagyszülei és a Teleki téri piac nevelték. 1956-ban tízévesen éli át a forradalom fordulatait, hogy kamaszkori lázadása és ifjúkori indulása egybeessen a Kádár-rendszer megszilárdulásával. Bereményi önéletírásában sorra veszi és ragyogó portrékban örökíti meg élete meghatározó figuráit és találkozásait. Ez a memoár magyar történelem krónikája emberközelből, emellett egy érzékeny művész vallomása. Bereményi Géza 1946-ban született Budapesten. Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas magyar író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező. Eldorádó című filmje 1989-ben a legjobb európai film díját nyerte el. Forgatókönyveivel (Veri az ördög a feleségét, Megáll az idő) és Cseh Tamásnak írt dalszövegeivel a magyar kultúra egyik legfontosabb alkotója lett. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból.(forrás: sztarportre.hu)

12:00 – Retro magazin: Önindító: Benke Tímea - Magyar szakon végzett, fiatal pályakezdő mesél terveiről

13:00 – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Önindító: Nagy Sándor szoftverfejlesztővel beszélgetünk. Halasi legényként már gyermekkorban is érdekelte a műszaki terület Sanyit, repülők, autók működése. A BME mérnök informatikus szakán végezve valóban műszaki területre is került. Az újrainduló Református Szilády gimnázium második évfolyama voltak, sok szép élményről mesél ezekből az időkből. Az ötéves egyetemet öt év alatt végezte, ami az egyik legnívósabb műszaki egyetem esetén kifejezetten ritka érdem! 15 éve űzi a szakmát, a kezdeti betanuló időszakról is hallunk tőle, amikor már valódi felhasználó, emberek ültek az általuk kódolt programok elé. Ahogyan a ma szoftverfejlesztéseiről is mesél, ami nagyrészt csapatmunkában, egyeztetéssel történik. És természetesen a hibakezelésről, teszt adatállományok létrehozásáról, egy-egy új projekt tervezéséről, bevezetéséről is sokat megtudhatunk a beszélgetésből. A munkatársi csapat nemcsak dolgozik, de sportol is együtt, illetve a jégkorongozás előnyeit is megismerhetitek! Feltétlen tartsatok velünk!

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Egy különös égitestet fedeztek fel egy távoli csillagnál. Újabb érdekességekkel szolgált a KELT-9b. Találtak egy óriási hálót a világűrben. Már négyezer üstököst fedezett fel a SOHO. Nem az európaiak fedezték fel Amerikát. Küszöbön az igazi önvezető autó. Biztonságosabb lehet a városi közlekedés. Rendkívüli egyensúlyérzékkel rendelkezik egy új négylábú robot. Robotlajhár bevetésen. A gyémántnál is keményebb szupergyémántot fejlesztettek japán kutatók. Háromszor mélyebben keletkezett a Hope gyémánt, mint a legtöbb drágakő. A japánoké a világ leggyorsabb szuperszámítógépe. Sokkal könnyebben boldogulhatnak a siketek és nagyothallók a mindennapjaikban egy új fejlesztésnek köszönhetően. Sikerült megmenteni a rákosi viperát. Egy kutya életében egy év hét emberi évnek felel meg.

19:00  - Szép Álmokat: Tony Wolf: Mesél az erdő - Zsúr az erdőben

19:15 - Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma

 20:00- Aréna

21:00 – Serkenj fel: Arany- Michels Richárd - Református (ismétlés), Lélekműhely: Hamis Istenképzetek 6. 2.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya