Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 07. 25. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Mi leszek, ha nagy leszek? Mi legyél, ha nagy leszel? Minden szülőt foglalkoztat a gondolat, hogy milyen pályán, szakmában lesz sikeres gyermeke, miben tudja megvalósítani álmait. Bohner Ildikót, mint szülőt és középiskolai tanárt faggatom arról, hogy hogyan is tudjuk leginkább támogatni gyermekeinket a pályaválasztásban. A műsor végén pedig ovisokat faggatok arról, hogy milyen elképzeléseik vannak a jövőjüket illetően. Mi leszel, ha nagy leszel? Ha kíváncsiak, akkor hallgassanak bennünket! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: A világ legjobb mellúszója! - beszélgetés Somlai Gábor szenior úszóval, aki a legutóbbi, koreai világbajnokságon három aranyérmet nyert. “Kövér voltam, ittam és dohányoztam, már nem élnek, ha nem változtatok az életmódomon!”- vallja magáról a világklasszis versenyző. Idén júniusban elmaradt a hazai rendezésű Európa-bajnokság, így tolódik minden viadal egy évvel. “Nem baj, úgy is 90 éves koromig akarok úszni!”- mondja a most 76 esztendős Somlai Gábor. Meghökkentő tények, egy regénybe illő élettörténet a Ziccerben. Sportoljunk együtt!(ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: MesÉLJÜNK együtt! Bajzáth Mária mesepedagógus volt a Martonosi Pál Városi Könyvtár, a Szilády Áron Gimnázium és a Zöld-híd Egyesület vendége március 2-án. Délelőtt két előadást, délután mesefoglalkozást tartott és zsűrizést vállalt az óvodások városi szavalóversenyén. A mesehallgatás és a mesélés fontosságára hívta fel a figyelmet. Fontos szerepe van az élet dolgairól való gondolkodásban: ifjúságról, szerelemről, halálról, de mindenképpen rólunk szól a mese. Találjuk meg magunkat a mesében!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Tóth István - DIGI sportkommentátori munkája - betekintés a kulisszák mögé! A lovassport nagy szakmai ismeretet, rutint igényel a közvetítő kommentátoroktól. Városi büszkeségünk, hogy Tóth István a DIGI sport csatorna indulásától, 2012-től a lovasport kommentátora. Fiatal gyermekként a halasi lovas szaktekintélyek közvetlen barátjaként, ismerőseként már megismerkedett evvel az izgalmas és szép területtel. Nem csoda, hogy 2012-ben a halasi lovasverseny helyi tudósítójára felfigyelt az akkor induló országos sportcsatorna. És Tóth István megállta a helyét, bizonyított, elképesztő sztorik történtek vele a tudósítások során, melyeket most megoszt velünk. Nagy dicsőség, hogy az idei, megrövidült és elcsúszott versenyszezon nyitása a Hirling József Lovasparkban történt, melyet István kommentált természetesen! Feltétlen tartsanak velünk ebbe az érdekfeszítő riportba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: A Michael Jacksonról szóló négyrészes sorozatunk utolsó állomásához érkeztünk. Még mindig van róla szóló érdekes vidám-szomorú történet, pályájának alakulása és vége, valamint hatása a mai popzene-kultúrára. Elvitathatatlanul beleszólt a popzene történetébe, nélküle nem az lenne a mai zenei élet, mint ami. Ő valóban beírta nevét a halhatatlanok közé. Michael Jacksont hallgassunk most is a Halas Rádióban.

18:00- Halas anno: Halasi iparostanonc iskola. A megfelelő oktatási törvényi környezet mellett Vári Szabó István polgármester és dr. Babó Mihály főjegyző kezdeményezésére indult el az iparostanonciskola. 1887 januárjára egy csonka félévvel nyílt meg végül az iparos és kereskedő tanoncokat oktató iskola. Tanítási napjai hétfőn, csütörtökön és vasárnaponként volt. Foglalkozásra nézve többek között: aranyműves, kőműves, asztalos, ács, könyvkötő, nyomdász, bádogos, órás, szabó, szatler, takács stb. is volt képzések között. Erről beszélgetünk Végső István történésszel.

 

19:00 – Szép Álmokat: Tony Wolf: Mesél az erdő - Beérett a málna

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Hamis Istenképzetek 5. 2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya