Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 07. 23. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Marton Zsolt váci megyéspüspök  2.rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! –  Bödecs Pál - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A Thorma János Múzeum covid időszakáról, friss terveiről halljuk Szakál Aurél igazgatót. A múzeum terveinek jó részét is keresztbe húzta a világjárvány, illetve módosította. De a korlátozó intézkedések időszaka sem telt azért munka nélkül. Sor kerülhetett leltározásokra, illetve azokra a munkákra, melyekre a normál működés alatt nincs idő. Június végétől újra látogatható a Thorma János Múzeum, így szűkebb körben, de megvalósulhatott Boros Ilona keceli textil alkotóművész kiállítására, megnyitójára, egy csodálatos könyv is született az alkotásokból, melyet jó szívvel ajánlunk mindenkinek! Elindult egy beszélgető és vitafórum Kohout Zoltán és Csányi Ágnes szervezésében, Rögeszmélés címmel, melynek helyet ad a múzeum. Az első telt házas Trianon téma után most, Világjárvány címmel Dr. Szepesvári Szabolcs előadóval, a kérdésekre válaszoló szakemberrel várják az érdeklődőket. A múzeum további terveinek részleteiért tartsanak velünk a riportba!(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00– Zöld-tál: Erdély ízei - Mongyi Marianna a Zöld Híd Egyesület vezetője Erdély ízeit hozza el hozzánk. A beszélgetésben szó lesz az erdélyi környezetvédelemről, jellegzetes levesekről, édességekről. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – Bitmobile (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Sparhelt: Cukkíni, padlizsán, patisszon és társai – itt a tökfélék szezonja! A riporter Brinkus Helga

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Zöldségeink, gyümölcseink védelme, betakarítása: Csanádi Lajossal a Gazdakör elnökével beszélgetünk. Itt a nyár beindultak a gyümölcseink és zöldségeink. Egy részük már terem, a többi hamarosan fog. De sajna beindultak a kórokozók is, így nagy figyelemmel hallgatjuk Lajos tanácsait ezen a téren is. Megtudjuk mi a különbség pálinka és párlat között, no és azt is, hogyan ebrudaljuk ki kertünkből a hívatlan vakondokokat! Feltétlen tartsanak velünk!

14:00 - 153-Lélekmód: Tóth István - DIGI sportkommentátori munkája - betekintés a kulisszák mögé! A lovassport nagy szakmai ismeretet, rutint igényel a közvetítő kommentátoroktól. Városi büszkeségünk, hogy Tóth István a DIGI sport csatorna indulásától, 2012-től a lovasport kommentátora. Fiatal gyermekként a halasi lovas szaktekintélyek közvetlen barátjaként, ismerőseként már megismerkedett evvel az izgalmas és szép területtel. Nem csoda, hogy 2012-ben a halasi lovasverseny helyi tudósítójára felfigyelt az akkor induló országos sportcsatorna. És Tóth István megállta a helyét, bizonyított, elképesztő sztorik történtek vele a tudósítások során, melyeket most megoszt velünk. Nagy dicsőség, hogy az idei, megrövidült és elcsúszott versenyszezon nyitása a Hirling József Lovasparkban történt, melyet István kommentált természetesen! Feltétlen tartsanak velünk ebbe az érdekfeszítő riportba!

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 – Jóllét: 48 éve Szilaj! - beszélgetés Szűcs Sándorral, a Szilaj citerazenekar vezetőjével. Mi köze van a híres-hírhedt betyár Rúzsa Sándornak a zenekarhoz? Miért éppen hétfőn voltak a próbák a ‘70-es években? Hogyan szólt a citera a karanténban? Hogyan és miért alakult meg a száztagú citerazenekar? Kérdések, melyekre a Jóllét magazinban Szűcs Sándortól kaphatja meg a szilaj választ. Tartson velünk!

19:00 – Szép Álmokat: Tony Wolf: Mesél az erdő - Az új uszoda

19:15 – Irodalom az Éterben: Dávid Antal: A szolgadiák

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel! - Bödecs Pál – Reformátusés Lélekműhely: Hamis Istenképzetek 4. 3.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya