Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 07. 11. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Gömbös Tamás, evangélikus lelkész gyakornok

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: XXI. századi gyerekek! Gyerekek a XXI. században! – Lengyel Erika, óvodapedagógus a vendégünk. Gyermekeink egy szédítő tempót diktáló évezredbe születtek bele. Ebben a gyors, felfokozott világban kell megtalálniuk magukat a gyermekeinknek és nekünk szülőknek, nevelőknek. Milyen feladatokat, buktatókat, nehézségeket, örömöket rejt a XXI. század gyereknek, felnőttnek egyaránt? A válaszokat Lengyel Erikától, a kiskunhalasi Bóbita Óvoda és bölcsőde óvodapedagógusától halljuk.  (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Az olimpia volt a csúcs! - beszélgetés Klúcsó Jenővel és Lekrinszki Tivadarral. A közismert kézilabda játékvezető duó több mint egy évtizeden át volt az ország első számú párosa. Világbajnokság, olimpia, Európa bajnokság, sok száz nemzetközi és hazai bajnoki mérkőzés - mindent elértek, amit lehetett. Felkészültség, tudás, szakértelem, diplomácia, szerencse - fogalmak, amelyek meghatarozták karrierjüket. Mi van velük most? Milyen a kapcsolatuk a kézilabdával? Hogyan támogatják a halasi sípmestereket? Mindez a Ziccerben! (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Ki lehet elég jó nő? A baptista templomban tartott női konferencián Révész Szilvi válaszolt a kérdésre. Révész Szilvi a fehérvári baptista lelkipásztor felesége, négy gyermeket nevel férjével, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója volt éveken át, az elmúlt két évben nők és házaspárok felé végez szolgálatot. Nagyon nehéz a mai világban a nők helyzete, sokan érzik magukat elégedetlennek a társadalom elvárásai között. Hogyan lehet valaki elégedett, honnan lehet erőt meríteni a mindennapokhoz, hogyan lehet valaki jó nő, ezekre a kérdésekre kerestük a választ Révész Szilvivel.(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Barabás Anita alkotóművész, életútriport. Július 9-én csütörtökön 17 órától találkozhatnak Anita csodálatos festményeivel, resin art képeivel, ékszereivel a Közösségek házában. 2007 óta tart kiállításokat városunkban és szerte az országban, többek között Budapesten és Szentendrén is jártak már alkotásai. Megismerjük életútját, a kezdeti rajzolás, festés után hogyan is alakult pályája. 38 évesen erősödött fel lelkében a vágy, a benne zajló érzések megformálásának vágya. A Pitypang Borostyán című kiállításon megjelenő resin alkotások, azaz a műgyantába rekesztett természet, képben és ékszerben egy csoda. Nem is gondolnánk, milyen komoly feladat egy pitypangot egy ékszerbe, vagy képbe varázsolni a resin technológia segítségével. A termés begyűjtés után védőmaszk, csiszológép, komoly fúró és vágóeszközök kellenek mindehhez. Tartsanak velünk a beszélgetésbe és tekintsék meg a kiállítást, mert megéri! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: 91 éves korában elhunyt Ennio Morricone. Volt egyszer egy vadnyugat, A jó a rossz és a csúf, Egy maréknyi dollárért, Sacco és Vanzetti, A szicíliaiak klánja, Volt egyszer egy Amerika, A profi. 550 filmhez írt zenét. Filmzenéivel rá emlékezünk.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Maren von Klitzing: A bébiszitter

19:15 – Irodalom az Éterben: Dávid Antal: A szolgadiák

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása (Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A helyes önbecsülés építőkövei 4. - Az önbecsülés összefüggései a spiritualitással, kultúrkereszténységgel 1. 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Robert Merle - A sziget