Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 06. 27. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Berhidai Piusz atya, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány tartományfőnöke 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A Fáraó

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: A Babusgató mai adásában óvodás, általános és középiskolás gyerekekkel beszélgetek a koronavírusról. Mit tudnak, hogyan élték meg a "bezártságot" és mi volt a legnehezebb a karantén alatt. Vendégeim: Kakas Dorka, Kakas Máté a Gólyafészek Óvoda óvodásai valamint Rajmond Anna a Szilády Áron Gimnázium ötödikes és Majkuth Csenge tizedikes tanulók.  (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Szeméttelepből nemzetközi színvonalú lőtér! - beszélgetés Lakos Dénessel a Köszolg SC elnökével. A Kiskunhalas és Kunfehértó között található létesítmény a 21. század nagyon sok vívmányát tömöríti. Nem véletlenül rendeznek itt országos szintű versenyeket, sőt a tervek szerint a következő időszakban a nemzetközi élmezőnynek is kinyitja kapuit a lőtér. A legutóbbi Köszolg Kupa koronglövő viadalon 97-en vettek részt több kategóriában és korcsoportban. Világ és Európa-bajnokok és az országos ranglista élmezőnye adott itt egymásnak randevút. A rendező egyesület versenyzői a legjobbak között végeztek. Mi lesz a folytatás? Milyen közeli és távolabbi tervek fogalmazódtak meg? Válaszok Lakos Dénestől a Köszolg SC elnökétől a Ziccerben.(ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Száznapos tojás. Ezerarcú, titokzatos, messziről nézve még mind a mai napig egy félreismert szeglete a világnak Kína. Valljuk be: jókora szeglete... Itt találkozik a máshol már letűnőben lévő kommunista államforma a kapitalista gazdasággal, valamint az ősi vallással. Jól megférnek egymással, úgy tűnik. Szűcsné Gáspár Ida nem először látogatta meg azt a különleges országot. Tartsanak velünk, és a címben olvasható titokzatos ételről is meg tudnak valamit!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Tóth B. Laci életútriport II. rész. A tősgyökeres halasi származású operatőr és fotóművész Laci életútjának külföldi részét vesszük ma górcső alá! Egzotikus országokban járva beleszeretett az ott látottakba, úgyannyira, hogy nagykövetségek támogatták és segítették ott született munkáiból készült fotókiállításait. Ettől jóval veszélyesebb külföldi kanyar volt a Szarajevói háborús övezetbeli munka! Hogy mindezt hogyan élte át és túl? Tartsanak velünk a részletekért! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: A Lakmé Léo Delibes 1883. április 14-én Párizsban bemutatott operája. A mű a franciának nevezett operatípus késői összefoglalásának tekinthető. A romantikában közkedvelt egzotikus témát dolgoz fel benne a szerző. A darab magyarországi bemutatója 1887. november 12-én volt az Operaházban. Itt utoljára 1952-ben újították fel. Operakedvelők számára igazi csemege ez a gyönyörű dallamvilágú opera.

18:00- Halas anno: Rendvédelem száz évvel ezelőtt. A rendőrség dualizmus kori szervezésétől kezdve az első világháborún át az 1919-es államrendőrségig. A halasi rendőrség kevésé ismert történetében kaphatunk bepillantást. Erről beszélgetünk Végső István történésszel.

19:00 – Szép Álmokat: Nemes Nagy Ágnes: Jeromos a remeterák

19:15 – Irodalom az Éterben: Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely:

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt