Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 06. 26. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szávay Tamás Dr. nyugdíjas közgazdász 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A Fáraó

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai vendége Szabó Judit a JuMa kutyaiskola vezető oktatója. Itt a nyaralások ideje. Judittól a mai adásban megtudhatjuk, hogy hogyan tudunk biztonságosan nyaralni a kutyánkkal, külföldi utazás esetén mire kell figyelni, illetve mit tudunk tenni, ha nem tudjuk kedvencünket magunkkal vinni. (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Tubásra még várunk! - beszélgetés Lauer Zsolttal a Halas Concert Band vezetőjével. Hogyan lehetett otthon egyedül, mégis együtt muzsikálni a világjárvány idején. Rendhagyó próbák, gyakorlások az Alapfokú Művészeti Iskolában. Online zenei verseny több kategóriában és korcsoportban messze várakozás feletti résztvevővel. A veszélyhelyzet feloldása után milyen feladatok várnak a zenekarra? Hogyan készülnek a tanárok a beiskolázásra a zeneiskolában? A Jóllét magazin vendége Lauer Zsolt, a Halas Concert Band vezetője.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Egyre inkább a kutyákra hasonlítanak a városi rókák. Elkészült a Föld első elektroszmog-térképe. Óriási üstököst fedeztek fel a csillagászok. Még nagyobb területet foglalhatnak el a kijelzők a telefonokon. Nem egészen úgy történik a megtermékenyítés, ahogy eddig tudtuk. Lehet, hogy megtalálták a Föld mását a csillagászok. Felfedezték a kutatók, hogy pontosan hol van a stressz helye. A fény áramlását sikerült közvetlenül megfigyelniük az Izraeli Műszaki Egyetem tudósainak. Kiderült a holt-tengeri tekercsek eredete. Hatalmas maja épületegyüttest fedeztek fel a kutatók Mexikóban. A robotszakács nem álom többé. Csak a véletlen műve, ha egy csigának a háza nem jobbra, hanem balra csavarodik. A kutyák többsége még kiképzés nélkül is megmentené az embereket. Először a genetika, aztán a környezeti tényezők befolyásolják a madárfiókák fejlődését. Lehet, hogy a nátriumion-akkumulátorok lehetnek a jövő energiatárolói. Visszanyerhetik látásukat a vakok. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatást hallhatnak az előző adások riportjaiból.

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: A Babusgató mai adásában óvodás, általános és középiskolás gyerekekkel beszélgetek a koronavírusról. Mit tudnak, hogyan élték meg a "bezártságot" és mi volt a legnehezebb a karantén alatt. Vendégeim: Kakas Dorka, Kakas Máté a Gólyafészek Óvoda óvodásai valamint Rajmond Anna a Szilády Áron Gimnázium ötödikes és Majkuth Csenge tizedikes tanulók.

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Pille kávézó - egy megvalósult álom, beszélgetés Nagy-Apáti Ivettel. Végre a város nagy örömére és hosszas várakozása után beindult a Gábriel cukrászda helyén a Pille kávézó. Kevesen tudják, hogy a hely gazdájának, Nagy-Apáti Ivettnek és leányának lelkében már másfél évtizede érlelődik ez az álom. "Eleinte magunk sem hittük, hogy ez valaha megvalósul, de néhány éve elérhetővé vált a valóságban is, legnagyobb meglepetésünkre. Párom nagyon sokat segített ebben! De én szeretem kipróbálni a terveimet, nem akarok sose azon keseregni később mi lett volna ha...  Így egy csomó kép a telefonomon, ami addig egy álomszerű gyűjtemény volt, íme most láthatóvá vált " - meséli. Ivett missziójában a közösségépítés mindig is központi helyen volt, így természetes, hogy a kávézó kulturális eseményeknek is helyet fog adni. Így hamarosan, június 25-én csütörtökön utazási beszámolón, majd június 26-án pénteken Swing Angels koncerten vehetnek részt a vendégek. Tartsatok velünk, és reméljük sokan kapnak bátorságot álmaik komolyan vételére! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Beck Andrea: Főzőtanfolyam

19:15 - Irodalom az éterben: Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel!: Édes Árpád – Reformátusés Lélekműhely:

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt