Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2020. 06. 05. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Bogdán József atya 3. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A Fáraó

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai vendége Szabó Judit a JuMa kutya iskola vezető oktatója. Egyre többször hallani, olvasni kutya támadásokról. Tavaly városunkban is több ilyen eset történt. Judittól megtudhatjuk a mai adásban, hogy honnan lehet felismerni már nagyon korán, hogy agresszív a kutyánk, mit tudunk tenni ez ellen, illetve ha részesei vagyunk egy ilyen eseménynek mi a helyes viselkedés. Tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Sanyi, én természetfotós akarok lenni!  - beszélgetés Daróczi Csabával, a világ egyik legelismertebb természetfotósával. Dubaiban Oscar-díj szintű ünneplésben részesítették, Európában már nagyon sok helyen volt tárlata, a National Geographic folyamatosan közli fotóit, soltvadkerti testnevelő, aki hobbiként imádja a természetjárást. A Jóllét magazin vendége Daróczi Csaba. Hitvallása, véleménye a világról, gondolatai a hivatástudatról, a bennünket körülvevő természeti környezetről, egyáltalán az élet dolgairól nagyon tanulságosak. Hallgassuk együtt Csabát és gondolkodjunk együtt a holnapról.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Minden korábbinál nagyobb mennyiségben tartalmaz emberi sejteket egy genetikailag módosított egér. A gyémántnál is keményebb, de nagyon könnyű mesterséges anyagot sikerült előállítani. Újfajta rakétákkal forradalmasíthatják az űrutazást. Egyetlen atomból készítettek hűtőberendezést a tudósok. Robotok szállítják házhoz az ételt Michiganben. Alvás közben is figyel a zajokra az agyunk, csak amikor álmodunk akkor nem. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Varga Viktor

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – S’örömkonyha: Környezettudatos nyár, kímélő ételek - Mongyi Marianna, a Zöld Híd Egyesület vezetője a vendégünk, aki óvodapedagógusként arra hoz ötleteket, hogyan tölthetjük gyermekeinkkel a nyarat, hogy az érdekes és játékos legyen. Trükkös játékok mellett gyors, könnyű ételek receptjeit osztja meg velünk, hogy minél több idő maradjon a szórakozásra. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: A tudatosság felfedezése - Vas Luca úszó, gyógytornász hallgató mesél. Luca hatévesen kezdett úszni és ott is maradt versenyzőként a Kiskunhalasi Úszó Egyesületben több mint tíz éven át Novotny Attila szárnyai alatt. Az álom négyes tagjaként hozták az országos eredményeket a lányok, többek között a magyar bajnoki címet. A sok edzés, kitartás és komoly szakmai munka gyümölcse meglett. Ám eljött az a pillanat, amikor belefásult Luca a szigorú és monoton edzésekbe, az úszásba, amit egyébként imádott. Maga sem vette észre eleinte, csak a család és barátok érzékelték, hogy egyre kedvetlenebb és keserűbb az egyébként vidám leányzó. Azután egy nyugalmas nyaraláson maga is rálátott mi is történik benne, vele. Sokunkkal megtörténhet a kiégés, de kevés emberben tudatosul, még kevesebb ember képes tenni ellene. Ma ismét elégedett és vidám, gyógytornásznak tanul Szegeden, tele van örömmel, életkedvvel, ismét úszik, és tudatosan tervezi a napjait, céljait. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan lábalt ki Luca a fásult állapotból, feltétlen tartsatok velünk a beszélgetésbe!(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Benedek Elek: Bujdosó macska

19:15 - Irodalom az éterben: James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Édes Árpád - Református (ismétlés) és Lélekműhely: Mit tehetünk, milyen válaszokat adhatunk a bennünket ért igazságtalanságokra 2. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Kertész Imre - Sorstalanság